onsdag 22 juli 2009

Sju lärdomar till alla föräldrar.

Läste precis Mark Battersons blogg. Mark är pastor i en superfräsch församling i Washington DC. Jag hade privilegiet att få besöka den församlingen för några månader sedan - en enorm inspiration för mig som församlingsplanterare i Sveriges huvudstad!

Mark skrev idag ner sju saker han lärt sig som föräldrer. Det var så fruktansvärt bra att jag rippar, översätter och ger samma punkter till dig.

1) Dina största misslyckanden som föräldrer kan vändas till dina största segrar, OM du helt enkelt ber om ursäkt.Då visar du dina barn en av livets svåraste problem: Hur man hanterar misstag.

2) Ett bra äktenskap är en av de bästa gåvor du kan ge ditt barn, så fokusera ditt äktenskap först och därefter dina barn.

3) Du kan skapa minnen genom att prata om delade upplevelser. Sätt gemensamma mål med dina barn, och bli en elev till dem: Lär dig älska vad de älskar!

4) Föräldrar är profeter. Använd inte bara din auktoritet för att tillrättavisa barnen. Använd din auktoritet för att tala uppmuntran in i deras liv! Om inte blir du en domsprofet.

5) Vi har en himmelsk Far som kompenserar för våra svagheter som föräldrar. Så ta ett djupt andetag och slappna av. Även om du är en ensamstående förälder så är du inte ensam! Gud gör hela skillnaden.

6) En av de bästa gåvor du kan ge dina barn är tid. En stunds öga-mot-öga gemenskap ger dig möjligheter att kommunicera som inget annat. Om du spenderar tid med dem när de är unga kommer de att vilja spendera tid med dig när du blir gammal.

7) Om allt annat misslyckas, lär dina barn att säga Snälla, Tack och Förlåt. Speciellt till Gud...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar