onsdag 13 februari 2013

Missionärshjältar!

David hade sina hjältar omkring sig. Krigare som gjorde stordåd; de som gjorde mer än det man räknade med att de skulle göra, eller krävde av dem. De som inte tittade över axeln av oro, utan hade blicken fäst på målet och sprang rakt in i fiendearmén utan fruktan.

Jag drömmer om att forma en ny generation onådda folk-missionärer enligt den modellen!
Unga människor idag drömmer om att leva med ett syfte större än dem själva! De vill leva ett liv som gör avtryck, som det skrivs böcker om. De vill dricka adrenalin till frukost, och åka dit ingen åkt, göra det ingen gjort, och se det ingen sett.
Vi har fortfarande över 6 500 onådda folkgrupper runt jorden. De lever både i Katmandu och New York, Stockholm och Mumbai, Dar es Salaam och Beirut. Det är hög tid för träning, mobilisering och utsändning!

Är upp över öronen laddad på mitt kontor i Modesto! Om en månad sjösätter vi en ny, onådda folk-missionärsutbildning och träningsskola som kommer att forma hjältar. Inte med övertygande ord eller mänsklig visdom, men fulla av kraften som kommer av Evangelium!
Vi åsidosätter inte och ser inte ner på akademisk kunskap, utan fyller de till bredden med det; men vi fokuserar ÄNNU mer på relationen med den Helige Ande, kraften i Jesus namn, äventyret att be, att bygga ett inre liv med fasta och bön; att aldrig ge upp - att fullborda kallelsen med målet i sikte!
+
+
+
Den akademiska utbildningen sträcker sig fyra år. Där kommer eleverna läsa om allt från "Heremeneutics", "Introduction to Psychology", och "Bible Doctrine I, II, III och IV"; till "Spiritual Warfare", "Major Religions of the World", och "Foundations for Ministry I, II och II".
De kommer att gå ut med mössan på huvudet och ett diplom med en Bachelor of Theological Studies i handen.

De två första åren gör de även en "Internship". Det är den jag bygger, planerar och snart leder.
Där kommer jag att be med eleverna tre mornar i veckan. Där kommer jag ta med dem ut på Outreach varje vecka. Där kommer vi läsa Bonnke, Annacondia, Amritzer och Bevere. Där kommer vi studera onådda folk, Eskatologi, och Integritet. Där kommer vi besöka hindutempel, moskeer, synagogor och museer. Och där kommer vi åka på två onådda folk festivaler med Mission SOS!

Där kommer eleverna att få lära sig att kasta ut onda andar; att be för sjuka; att leda människor till frälsning och andedop. Där kommer eleverna att få se vikten av ett inre liv; lära sig tjäna; lära sig hedra; lära sig be; och uppliva en passion för de förlorade!

Om fyra år kommer de första hjältarna att stå redo! Sen börjar vi nedräkningen: 6 499 folkgrupper kvar; 6 341; 5 765; 1 321; 567; 10, 9, 8, 7, 6, 5....

"Och detta glada budskap om riket ska proklameras i hela världen, till ett bevis för alla etniska folkgrupper - och SEN ska slutet komma...."
- Jesus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar