måndag 25 februari 2013

Lär dig att slåss

Tänk dig in i följande scenario:
Din treåring har blivit kidnappad! Någon har stulit det mest älskade du har. Inte nog med det - du får veta att kidnapparen bor bara ett stenkast från ditt hus längre ner på gatan! Det verkar inte vara en hemlighet, utan kidnapparen har skrivit det klart och tydligt på sin dörr: "Håll er borta! Försök inte att ta tillbaka detta barn - barnet tillhör nu mig!"

Vad gör du nu?

Kommer du sitta med en kikare i fönstret, spana och vänta på att "något" ska hända? Kommer du be på dina knän att Gud ska göra något? Kommer du "vänta och se" hur lösningen dyker upp ur tomma luften? Kommer du acceptera det som skett och gråtandes bära din sorg och saknad?

NEJ, NEJ och åter NEJ! 
Självklart inte! Allt ovan vore absurt!
Alla som kommit i kontakt med sina instinktiva och våldsamt beskyddande föräldrakänslor, vet precis vad som skulle skett: Både du och jag hade i samma sekund sprungit över, slitit upp dörren, trampat ner allt motstånd och tagit tillbaka det som tillhör dig! Auktoriteten och styrkan hade kommit från magen, och inte genom resonemang, förnuft eller logik.

Bibeln är tydlig med att "ALLA Guds löften har i [Jesus] fått sitt JA" (2 Kor 1) och att om du är en bekännande kristen, så är du tillsammans med Jesus, "högt över alla furstar och väldigheter, makter och herradömen, ja, över alla namn som kan nämnas inte bara i denna tidsålder utan också i den kommande". (Ef 1 och 2)
Lika tydligt är det att ALL auktoritet tillhör Jesus, och att Han har gett den vidare till oss! 

Men det står också att djävulen "har kommit för att stjäla, slakta och döda". (Joh 10:10)
Precis som kidnapparen vill alltså djävulen ta det mest dyrbara du har: Guds löften! Han gör det inte till en hemlighet, utan det står klart och tydligt i Bibeln att det är hans tillvägagångssätt och hans karaktär. Som en fågel som äter upp säden som sås, som en tjuv som stjäl, som ett lejon som vill ryta och sluka, som en förgörare som vill döda. 


Vad gör du nu?

Tyvärr så är det många kristna som "ödmjukt accepterar" sitt "öde". Måna tror att cancern, fattigdomen eller olyckan kommer från Gud, för att lära dem "något". Andra vet att det är djävulen som stulit, men de väntar ändå på att Gud ska gripa in...
Gud har redan gripit in - på korset för 2 000 år sedan! Och Han har gett dig auktoriteten att säga STOPP!

KOM IGEN! Någon stjäl framför näsan på dig - stå upp och ta en strid! Du har rätten på din sida! Ryt i auktoritet! Acceptera inte något djävulskt trams! Slåss för dina RÄTTIGHETER! De står skrivna med Jesus blod på ett kontrakt!
Auktoriteten och tron kommer från ett starkt inre liv med näsan i Bibeln och hjärtat i bön. När du vet och praktiserar sanningen så sätter den dig fri!
Gör din teologi enkel: ALLT gott kommer från ovan, från vår goda pappa! ALLT ont kommer från Djävulen som inget hellre vill än att förstöra ditt liv.
Ta emot det goda - stå emot det onda! Säg inte bara att du är en kristen - lev som en!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar