torsdag 11 februari 2010

Kasta ut den svenska kulturen!

Lyssnade till en dokumentär på radion för några veckor sedan (P1, januari). Den handlade om Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna. Omfattande intervjuer med ledande politiker, ljudupptagningar från deras interna möten, samt tal från gatumöten.

Resultatet är fortfarande lika skrämmande!

Och då jag fortsätter få kommentarer från människor här på min blogg, som säger att de kommer att rösta på någon av dessa, så måste jag fortsätta skriva VARFÖR DU INTE SKA RÖSTA så!
Tredje söndagen i september närmar sig med all hast, och jag vill slippa skämmas den dagen - gör vad jag kan för att påverka....

Ok, vad som kom fram i intervjuerna och ljudupptagningarna var vanlig (förklädd) rasism.
Resonemanget går så här: "Vi har iiiiiiiiiiiinget emot andra kulturer och folk, men vad har de i Sverige att göra?? Låt oss BEVARA den SVENSKA kulturen!!"

Ok, låt mig fråga: Vad är svensk kultur? Vad är det dessa "demokrater" så desperat vill beskydda?

- Den turkisk-italienska Kebabpizzan? Vill man återgå till den svanska matkulturen med ISTERBAND och översaltad SILL???- Det internationella klädmodet? Vill man att alla svenskar ska vara klädda i knätofsbyxor och gossebollmössor?

- Språket? Vill man att vi slutar använda ord som Engagemang, Fönster, Kiosk eller iPod? Ska vi tillbaka till isländska (urnordiska!)?

- Och resonemanget gällande att bevara vår "kristna" kultur? En kultur född i Mellanöstern, skapad av en jude? Svensk kultur? Sluta...

- Musik! Dags att kasta ut brittisk pop, amerikansk hip hop och tysk tecno. Vad är svensk musik? Dragspel?

Ok, några tycker kanske att mitt resonemang är löjligt; men jag försöker bara säga att ALLT RESONEMANG om att bevara en "svensk" kultur är historielös! Vårt land är BYGGT på INVANDRING! Allt vi anser vara svenskt idag är i själva verket importerat och var nytt och främmande en gång i historien. Det finns INGEN i Sverige idag som inte har invandrarrötter i släkten....även om vi tvingas gå tillbaka till 1500-talet...

Var inte så gripande rädd för nyheter i mat, kultur eller språk! Kulturer utvecklas och växer hela tiden!

Först den dagen jag möter en Sverigedemokrat på stan, klädd i svensk folkdräkt, tuggande på pölsa och talande isländska kan jag börja ta det han säger seriöst... Först då vet jag att han själv tror på det han säger...

En främling skall du inte förtrycka. Ni vet själva hur främlingen känner det, eftersom ni har varit främlingar i Egyptens land.
2 Mos 23:9

Främlingen som bor ibland er skall räknas som infödd hos er. Du skall älska honom som dig själv. Ni har ju själva varit främlingar i Egyptens land. Jag är HERREN, er Gud.
3 Mos 19:34

Han skaffar den faderlöse och änkan rätt, han älskar främlingen och ger honom mat och kläder.
5 Mos 10:18

Du skall inte förvanska rätten för främlingen eller den faderlöse, och inte ta en änkas kläder i pant.
5 Mos 24:17

Över allt det goda som HERREN, din Gud, har gett dig och ditt hus skall du glädja dig tillsammans med leviten och främlingen som bor hos dig.
5 Mos 26:11

18 kommentarer:

  1. Såååå bra Daniel! såååå bra!!

    SvaraRadera
  2. en anledning kanske är "skogsturken" på www.youtube.com

    SvaraRadera
  3. Okej du tycker det är fel att sympatisera med (SD) och jag motsäger dig inte. Men svara på det här: som kristen - vilket nuvarande riksdagsparti är det moraliskt försvarbart att rösta på?

    - Är de fd(?) kommunisterna i (V) bättre än (SD)?
    - Är naturromantikerna och "klimatalarmisterna" i (MP) bättre (och mindre populistiska) än (SD)?
    - Är liberalerna i (FP) som fördrivit alla frisinnade (Roland Utbult t ex) i partiet bättre än (SD)?
    - Är (KD) vars ministrar både lyckats utöka abortmöjligheterna, öka antalet utskänkningstillstånd för alkohol - är de bättre än (SD)? Många kristna känner sig svikna av (KD) och vet inte vem de ska rösta på i höst, och jag förstår dem.
    - Centerpartiet (C) då, vars partiledare är inbjuden till Bilderberggruppen (var ligger lojaliteten?) och Frederick F som gärna uppträder som sk dragqueen, lägg dessutom till centerpartiets historia som förespråkare av rasbiologi, är de bättre än (SD)?
    - (M) leds både av en uttalad ateist och har haft nazisympatörer bland sina riksdagsmän - är de bättre än (SD)?
    - (S) har en partiledare har buntat ihop kristna med nazister när de inte ger sitt gillande till "alternativa livsstilar" och kanske inte är den mest Israelvänliga, och vad (S) tycker om kristna friskolor och ofödda barns rätt till liv är känt - är (S) bättre än (SD)?

    Och glöm inte att det var en riksdagsmotion från (S) att starta "Statens institut för rasbiologi"! Och motionen stöddes av ALLA RIKSDAGSPARTI. Alla dessa partier sitter fortfarande i riksdagen.

    Missförstå mig inte nu, jag inser att (SD) är ett populistiskt parti som inte har några lösningar på våra problem, men mitt fokus är på dagens riksdagspartier, kan man verkligen rösta på något av dem när man dessutom kan konstatera:

    - Björn Söder (SD) har fått pris av Malmös synagoga för sitt idoga arbete mot antisemism.
    - (SD) tycker att äktenskapet är till för man och kvinna.
    - (SD) säger att de ser mycket negativt på våra höga aborttal.
    - Jimmie Åkesson har rensat ut "brunskjortorna" ur parti, på liknande sätt som flera riksdagsparti har gjort.

    Så min fråga igen: är det mer moraliskt försvarbart att rösta på något av dagens riksdagsparti?

    SvaraRadera
  4. Bra Daniel!!!

    se denna lilla video :)

    http://www.youtube.com/watch?v=pE3KdIMTheE&feature=PlayList&p=14392FB7599FB427&playnext=1&playnext_from=PL&index=2

    /Per

    SvaraRadera
  5. varför komementarer ingen Daniel? Eller är allting bara fantastiskt :) Anonym sa... men fick inge svar" varför?är de denna tystnad som ska regera igen, me får endå ge en eloge för man kan kommentera i iallafall! Bra anonym, synd bara att du inte ville ge ut dit namn!!!

    SvaraRadera
  6. Tjoho för invandring! Jag fick världens bästa frun med hjälp av den!....som Jim Carrey säger i "Bruce Allmighty" It´s gooood!

    SvaraRadera
  7. Ok, förstår givetvis hur du resonerar. Inget nytt i det. Snarare typ samma argumentation som använts av invandringsförespråkare i några decennier. Men visst, tycker man att det är konstruktivt att raljera om, och nedvärdera vissa folk och kulturer, ex den svenska, så är det ju ett fritt val.

    Tycker dock att blogginnehavaren bör läsa på lite om partiet i fråga till att börja med. Vidare kanske ge alternativ till sina lärjungar var de bör stå politiskt, om man nu tycker att det är en uppgift värdig en kyrkans man, vill säga?

    Anser även att det är en smula bedrägligt att åberopa en politisk linje genom att hänvisa till lösryckta citat från Gamla Testamentet.

    Vi som faktiskt har läst denna bok är ju naturligtvis högst medvetna om att det finns mängder med andra citat och påståenden, som på liknande sätt kan användas för att legitimera diametralt motsatt politik än den som blogginnehavaren förfäktar. T.ex. lagar om etnisk/kulturell åtskillnad, våldsanvändning, sexualitet etc.

    Tycker även det är smått uppseendeväckande hur en annan av kommentatorerna i bloggen kan åberopa sitt eget samliv som det optimala beviset på hur fantastiskt det är med massinvandring.

    Gäller detta även de kvinnor, som på ett mer ofrivilligt vis har fått stifta intim bekantskap med män från främmande kulturer?

    Tänk efter lite nu allihop.

    SvaraRadera
  8. Bra anonym ( Tänk efter lite nu allihop.)
    Rätt ställe att skriva de orden:)

    SvaraRadera
  9. Intressant att blogginnehavaren inte svarar på kommentarerna,kanske är det så att hans lösryckta argument inte står pall för en konfrontation..? samma sak på den helige johannes sida..men där går det ju inte ens skriva en kommentar,undrar varför? :)


    mvh

    Micke

    SvaraRadera
  10. Detta är ju knappast att raljera med Svensk kultur. Daniel din argumentation är fantastisk! Svensk kultur är så mycket rikare och bredare än kvarlevor från bondesamhället i Dalarna på 1700-talet, och annat som vi kan bevisa är ”tvättäkta” Svenskt. Min generation, de bästa representanterna för det nya Sverige, är stolt över att vara del av ett mångfacetterat välfärdssamhälle. Jag tänker göra min del för att Sverige ska få en politik som omfamnar och värdesätter nysvenskar och gammelsvenskar och som förstår att vi faktiskt har kapacitiet och enligt mej även skyldighet att hjälpa flyktingar. Självklart finns det problembilder i det nya Sverige som kräver en politisk aktiv handlingsplan för att överkomma. (...) MEN invandringen är inte ett problem, det är en tillgång. Invandringen är inte ett hot mot Svensk kultur eller identitet, det är en del av den.
    Jag vill att mina politiska representanter i riksdag och regering ska verka för ett modernt Sverige med rik kultur, för en human asylpolitik, och mot isolering och attitydförtryck av nysvenskar. Låt oss satsa allt krut på att göra ALLA Svenskar en produktiv och stolt del av det nya Sverige, istället för att med SD-liknande attityder skapa utanförskap, grupperingar, förvirring och isolering.

    SvaraRadera
  11. Haha kul att lärjungarna rycker in till försvar.

    Ja det stämmer, Svensk kultur är mycket rikare än "bondesamhället i Dalarna på 1700-talet". Ingen påstår förhoppningsvis annat.

    Att man "tänker göra sitt" och att "vi minsann har kapacitet att ta hand om..." betyder oftast att hårt arbetande löntagare skall finansiera Er politik via skattsedeln. Skulle finanserna saknas i statskassan får man ta dessa pengar från vård, omsorg, skola och försvar. Själva bidrar ni inte med en krona till detta, och har givetvis inte för avsikt att göra så heller.

    Därtill är det ju som så, att ni som talar er varma för ett samhälle där svenskarna håller på att bli en minoritet, aldrig någonsin själva skulle nedlåta er till att bo i något invandrartätt område. Det överlåter ni åt alla andra. Exempelvis de av era landsmän, vilka ni frekvent dumförklarar, när dessa redogör för sina erfarenheter från dessa kvarter.

    "...invandringen är inte ett problem, det är en tillgång."

    Detta har vi hört i flera decennier nu. Om det vore så, skulle ni alla redan vara bosatta i framgångsområden som Tensta, Rinkeby, Rosengård och Angered. Som läget är nu skulle ni inte ens våga åka igenom där med bil efter mörkrets inbrott, till skillnad från oss andra som har en mer realistisk syn på denna politiska fråga.

    "Invandringen är inte ett hot mot Svensk kultur eller identitet, det är en del av den."

    Även här en floskel som upprepas som ett mantra av mindre vetande. Ingen påstår att invandringen skulle vara "ett hot mot svensk kultur." Hotet mot vår etniska och kulturella särprägel består främst av en rotlöshet bland svenskar, såsom uppvisas av människor som du och din överstepräst Elvelyck, samt det etno-masochistiska tänkande bland européer i gemen, som lägger grunden för denna.

    Håller med om att vi gemensamt måste arbeta för att samtliga individer boendes i Sverige, oavsett etnicitet, måste förmås till att arbeta produktivt för landets bästa.

    Har dock svårt att tro att man uppnår detta genom att uppvisa total flathet gentemot kriminella invandrarpöblars härjningar i förorterna, eller genom att nedvärdera vår inhemska etnisk/kulturella särart.

    Istället för ett etno-masochistiskt tänkande, borde väl alla individer (även svenskar) uppmuntras att bejaka sin kulturella och etniska särprägel?

    Tycker du inte det?

    SvaraRadera
  12. Vilka tänkvärda ord mycke bra skrivet.
    Min fråga till er alla som har koll på de politiska läget i sverge, även till sverigechef på SOS, Programledare, studierektor , läraren Elvelyck som startat diskussions debatten. Svergedemokraterna visar de sitt rätta ansikte i media?. Sen Varför presenterar ni er inte, eller de kanske vanligt att man pratar utan presentera sig? Får väl ta seden tilll de (land) dit man kommer så även jag anonym;) http://www.youtube.com/watch?v=MrbvPEd6HUk&feature=related

    SvaraRadera
  13. Fantastiskt att läsa alla inlägg av alla skribenter här! Helt underbart!
    Bra av Daniel att skriva om ett så oerhört viktigt ämne nu för tiden. Viktigt även att hänvisa till det fantastiska reportaget i Sveriges Radio (SR) P1 om nazisterna i SD.
    Denna radiokanal, och främst de värderingar som SR som helhet, och dess lovvärda journalister, står för, är ett föredöme för varje äkta kristen människa att följa.
    För att förhindra Sverigedemokraterna att komma in i riksdagen, tänkte jag själv lägga min röst på Vänsterpartiet eller Miljöpartiet, då jag tycker att dom två fantastiskt på bästa sätt arbetar mot SD och nazism & rasism.

    Jag vill uppmana alla fantastiska Kristna människor därute att göra detsamma. Vänsterpartiet gör sedan många år ett fantastiskt arbete för att bygga ett mer jämlikt samhälle med en generös och fantastisk invandringspolitik. Miljöpartiet är även dom fantastiska när det kommer till att rädda vår planet från miljöförstöring. Något av dom får det bli alltså.

    Att överhuvudtaget få vara med och rösta i en demokrati som Sverige känns underbart och fantastiskt! Se till att visa var ni står!

    SvaraRadera
  14. Janna: vilken humor du har! Eller...?

    Vänsterpartiet? Skämtar du? Skulle kommunister vara bättre än (SD)? Vet du vad kommunism är? Kan du något överhuvudtaget om kommunismens historia?

    http://www.omkommunismen.se/
    http://www.levandehistoria.se/kommunistiskaregimer

    Och se på SVT: Vänsterns kontakter med östdiktaturerna:
    http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=15777&a=261666

    SvaraRadera
  15. Jag menar bara att för oss som kristna är den viktigaste frågan just att bekämpa nazister som SverigeDemokraterna. Och då tycker jag att Vänsterpartiet eller Miljöpartiet är bäst att stödja. Vet inte så mycket om Komunism, men jag vill precis som Daniel inte att Sd kommer in i riksdagen. Vad är det för fel med att vara demokrat? Jag tycker också att Daniels argumentation är fantastisk!

    SvaraRadera
  16. Janna har fullt koll på läget!
    ”Vi Kristna ska bekämpa nazister som SD” Kan hålla med tillvissdel om att SD historia kanske inte är av de bästa. Men då ska de tillägas att de är de parti som står i högre former av kristen moral en ex KD även de parti som du verkar för! Kanske fler borde se sverigeDemokraterna mer med Instrumentalism ens glasögon............

    SvaraRadera
  17. Janna har fullt koll på läget!
    ”Vi Kristna ska bekämpa nazister som SD” Kan hålla med tillvissdel om att SD historia kanske inte är av de bästa. Men då ska de tillägas att de är de parti som står i högre former av kristen moral en ex KD även de parti som du verkar för! Kanske fler borde se sverigeDemokraterna mer med Instrumentalism ens glasögon.....

    SvaraRadera