tisdag 26 februari 2013

Dominerar du?

I Gamla Testamentet bodde Guds Manifisterade Närvaro och absoluta Härlighet i och på Guds Ark. Arken var en stor guldpläterad trälåda som Gud instuerat Moses att bygga. (Känd från Indiana Jones I, om inte från Bibeln;)
Arken följde sedan med Israels folk när de vandrade genom öken, på väg till löfteslandet; den bars med ut i strider mot mäktiga fiender; den ställdes in i Tabernaklets allra innersta rum, och senare i Templets dito.
Det intressanta med Arken var att den, genom att vara bärare åt Guds härlighet och närvaro, dominerade platser. När Arken fanns i ett rum så dominerade den! Alla underordnade sig Guds närvaro. När den bars ut i strid så dominerade den striden genom Guds kraft. När den missköttes föll människor döda ner vid dess fot, för den var helig och krävde helighet.

The Good News are...

Nu lever vi inte längre i Gamla Testamentets regler och ordningar, utan något BÄTTRE har kommit genom Jesus (Heb 8:6) Vi har blivit satt fria och får del av allt det Gud har!
Oavsett vad Indiana Jones påstår i sin första film så finns inte Arken längre! Och jag är medveten om att det finns kristna och judiska arkeologer som spenderar hela sina liv med att leta efter Arken; jag är personligt övertygad om att de inte kommer att hitta den. Och även om det skulle göra det så skulle det bara bringa ett historiskt och arkeologiskt värde; inte en dimension av Gudsnärvaro....

Varför? 

Jo, för nu säger Bibeln att vi "är ett tempel åt den Helige Ande som bor i er..." (1 Kor 6:19)
Ordet tempel är det grekiska naos, och syftar på det innersta rummet i templet i Jerusalem - rummet där Guds Ark står!

DU och JAG är alltså idag bärare av Guds manifesterade Närvaro och absoluta Härlighet! Du ÄR arken i det Gamla Testamentet! 
Arken var byggd av trä, förgylld med guld och full av Guds närvaro och härlighet!
Du är blott en människa; men förgylld med Jesus Rättfärdighet och full av Guds Helige Ande!
Det betyder att du är helig, och att där du går fram ska DU DOMINERA! Inte på ett högfärdigt eller stolt sätt, men med en trygghet och visshet att Guds härlighet går fram där du går, och Jesus auktoritet finns i dig!
Du har INGENTING att skämmas för! Du har INGEN anledning att vara tyst! Du behöver bli mer övertygad om det du bär på än vad presidenten av Amerika är övertygad om sitt uppdrag i världen! Du går fram med en helt annan typ av auktoritet och kraft, förankrad med sina rötter djupt nere i ett kärleksfundament. 

Lyft din blick Äg din skola, din arbetsplats, din stad och rummet du befinner dig! Låt Guds kärlek, kraft, närvaro och auktoritet få fritt utrymme att flöda genom dig! 
Och då...kommer människor få möta Gud och bli förvandlade av Honom...
Börja dominera! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar