söndag 8 november 2009

Saker missionärslivet lärt mig

Jag brukar säga att jag har världens mest spännande jobb! Tror verkligen det. Missionärslivet är inget "tungt kall", utan ett dagligt spännande äventyr! Allt detta har jag fått som missionär:

Erfarenhet
- Jag är ännu bara 27 år gammal men har redan besökt, levt i, och predikat i kulturer på fem kontinenter. Det ödmjukar mig!

Flexibilitet - Som missionär är planering A och O; men det är också lyhördhet för Anden OCH anpassning till oväntade händelser och problem. Utan flexibilitet så klarar man inte av en dag...

Anpassningsförmåga - Jude för jude... Paulus ord blir så oerhört påtagliga när du ena veckan är i Sverige, nästa vecka i Thailand, för att vecka nummer tre predika i USA! (Detta har hänt!) Sug snabbt in det väsentliga från en kultur och anpassa dig.

Rikedom - Upplevelser, upplevelser, upplevelser! Som missionär följer du inga charterstråk, utan du får se kulturer på riktigt! DET är rikedom!

Förväntan - Gud är min arbetsgivare! Han är full av mirakler, förvandlar alltid människoliv, och möter mig och folket jag reser till övernaturligt! Det ger mig en barnslig förväntan...

Tålamod - Bussresor på 16h, tågresor på 31h...flygplatser, transfer, köer, väntan på mat, väntan på sömn, väntan på människor.... Missionärslivet är världens bästa träningsplats för tålamod!

Detta är lite av det jag fått som missionär. Vad är din erfarenhet? Berätta!

1 kommentar:

  1. Jag är 21 och undervisade för första gången någonsin då jag var 18 i en liten cellgrupp i Thailand. Jag är bra på att planera, men har lärt mig att vara flexibel de gånger Gud inte har samma planer som jag har och att lita på att Gud ordnar allt om Han vill att jag ska göra saker jag inte har råd med. Att anpassa mig har jag nog lärt mig med, trots världens kulturchock då jag första gången kom till Asien och sen igen då jag kom hem och såg mammas röda, tajta, korta klänning vid tågstationen...

    SvaraRadera