tisdag 20 oktober 2009

Sverige vid vägval

I förra veckans SIFO-mätning hur svenska folket skulle rösta om vi hade riksdagsval idag får Sverigedemokraterna 4,7 % av rösterna; mer än både C och Kd!
För det första: Statistik är statistik och inte resultat! För det andra: Det är inte val förrän september nästa år...

Att Sverigedemokraterna över huvud taget diskuteras i samband med ett politiskt val är allvarligt! Varför då? Jo, det visar att vi inte har längre till 30-talets politik än ett år: Framåt i tiden!Men har inte Sverigedemokraterna släppt sina rasistiska influenser? Har de inte gjort upp med sin historia?
Visst säger de att de har gjort det; men tre saker talar helt emot det påståendet:

1. På deras partistämma i helgen är retoriken från partistyrelsen någorlunda tillputsad, men i de enskilda inläggen svämmar det över med rasistiska påhopp åt både höger och vänster. Kolla upp det själv!

2. Om du lyssnar till partiledare Jimmy Åkesson i tal, allra helst när han får direkta frågor, så har han pålästa, väl genomtänkta (det betyder inte att de är bra eller att han har rätt -men det är genomtänkt!) och engagerade svar - så länge det handlar om invandringspolitik! Så fort det handlar om något annat flackar han med blicken och ger ett osäkert intryck. Sedan när handlar politik bara om invandring?
3. Partiet är ett rent missnöjesparti: Behåll välfärden! Men sänk skatterna! Hurdå? Jo, i detta missnöjesparti är svaret på allt ont: Invandringen! Lösningen på ALLA problem: Stäng gränserna!
Jag har blivit mörkrädd för mindre...
Låt dig inte luras av de "kristna kärnvärderingarna". Låt dig inte luras av så kallad "familjepolitik" (i avsaknad av sådan i alla andra partier!) Man flirtar bara med populism...
Den dagen ett främlingsfientligt parti sitter i vår riksdag skäms jag! Då skäms jag för mitt folks åsikter, mitt lands val och för en politisk blåögdhet...
Måtte jag slippa skämmas nästa höst!

Hur kan vi förhindra det? Älskar du Sverige? Vill du vårt lands bästa? BRA: SITT DÅ INTE HEMMA: BESTÄM DIG FÖR ATT RÖSTA! Inte på, så kallade, demokrater...

5 kommentarer:

  1. Älskar din blogg Daniel..
    //Pettson from Sweet Edsbyn

    SvaraRadera
  2. Jag håller inte med. Jag är kristen och sverigedemokrat. De står för bra familjepolitik ja, och går längre än KD och vill sänka abortgränsen till 12:e veckan.

    SvaraRadera
  3. Att vara kristen och ställa sig bakom partiledare Åkessons debattinlägg, uttalanden och åsikter KAN jag INTE förstå. Ta hand om främlingen, älska din nästa, sörj för de behövande, nå alla FOLKSLAG osv...det är bibliska "åsikter!"

    SvaraRadera
  4. Undrar just vilka det är som är populister här? SD eller förment kristna som du, vilka i.o.m. ert stöd till mångkulturen indirekt ställer er bakom den tilltagande islamiseringen av detta land.

    Känns ju även en smula hycklande av dig att du uppmanar människor att inte rösta in ett parti, vilket propagerar för att traditionella kristna ideal skall beredas större plats i det svenska samhället.

    Vilka skall man rösta på då anser du själv för övrigt? KD med sin f.d. homosexuella ungdomsordförande, samt en partiledare som nästintill känner sig tvingad att be om ursäkt varje gång känsliga politisk/religiösa frågor som homosex-adoptioner samt äktenskap kommer på tal? Menar du på fullaste allvar att de skulle vara större förkämpar för kristendomen i Sverige än SD? Wake up gosse lille...

    Med tanke på formuleringarna samt synpunkterna som presenteras i denna blogg, ifrågasätter jag även starkt trovärdigheten i dina synpunkter på Åkessons och hans partikamraters eventuella allmänbildning.

    Istället för att söndra och härska, kunde det ju vara en god idé om alla vi kristna kunde stå enade mot sekulariseringen, degenerationen i sammhället och den tilltagande islamiseringen i denna mörka tid. Eller vad tycker du?

    Föredrar du en sekulär, anti-kristen, socialistisk samhällsordning framför traditionell kristendom? Av inlägget att döma så kan man ju lätt få det intrycket.

    SvaraRadera