torsdag 22 oktober 2009

Bedrövligt beslut...

Idag hände något historiskt. Tyvärr allt annat än positivt; utan snarare pinsamt, absurt och snedvridet. Kyrkomötet i Svenska kyrkan beslutade, med en stor majoritet, att öppna för att viga par av samma kön.
Vad betyder detta? Att "kärleksbudskapet" äntligen vunnit mark och "fundamentalistiska" kvarlevor i den kristna tron äntligen utrotats? ABSOLUT INTE!
Kärleksbudskapet handlar om att Gud dog för våra synder i Jesu kropp, för att vi alla hade syndat och behövde hjälp! Fundamentalism handlar om något grundläggande...

Vad Svenska kyrkan (och tyvärr fler samfund med dem!) gjort, är historielöst, populistiskt, avskärmande och högmodigt.
Historielöst: Man ignorerar en kristen 2 000-årig historia och tradition.
Populistiskt: Man flirtar med "rätt" politiska vindar i samhället. Vilket beslut tar man imorgon när det blåser på något annat område?
Avskärmande: Ingen kommer att vilja samarbeta med Svenska Kyrkan internationellt - vem kommer att ta dem på allvar efter ett sådant beslut?
Högmodigt: Man väljer att tolka Bibelns budskap tvärtemot vad hundratusentals teologer och bibellärare gjort i 2 000år! "Vi vet bättre!"

Det finns dock något positivt i allt det här: Ju mörkare det blir, desto klarare kommer ljuset att skina!!
Be för vårt land! Be att världens ljus, Jesus, kungars kung, kärleken personifierad, Vägen, Sanningen och Livet ska regera Sverige igen!

3 kommentarer:

  1. BRAAA Daniel! Superbra! Kanonbra!

    SvaraRadera
  2. Det är en kränkning mot religionsfriheten; att ändra en dogm (en bindande formulering av en religiös sanning). Tänk om SVERIGE skulle ändra så att hbt fick viga sig i en moske? Då skulle väl Sverige ligga i ruiner nästa morgon!

    Jer 3:21 - 22

    De har slagit in på villovägar
    och glömt Herren, sin Gud.

    Vänd tillbaka, ni trolösa barn,
    jag skall bota er från er trolöshet.

    "Nu kommer vi till dig,
    ty du, Herre, är vår Gud.

    SvaraRadera
  3. Pierre "kungen" Abdelkey22 oktober 2009 kl. 21:18

    Svenska kyrkans präster har "kanske" rätt att kalla sig för präster men inte för Jesus lärjungar(inte alla givetvis...de finns säkerligen de som är emot förslaget!!! Och med vilken Ande tyder de Guds heliga skrift egentligen!!! De verkar inte ha förstått vad Jesus säger i Matt 19:12 om äktenskapet!!! Sverige Sverige...var e du på väg???
    God bless you as He has blessed me!!!

    SvaraRadera