onsdag 22 maj 2013

Fylld med SYFTE!

Gud skapade havet, och fyllde det med fiskar och levande varelser. Han skapade himlen, och fyllde den med fåglar. Han skapade universum, och fyllde det med stjärnor och galaxer. Han skapade jorden, och fyllde den med träd, berg, sjöar, djur och liv.
Gud skapade sedan människan - och blåste sin livsande in i henne: Han fyllde henne med sig själv!
Han gav befallningen att råda, regera och uppfylla jorden. Människan skapades med, och fylldes av, SYFTE!
Mönstret går sedan genom hela Bibeln. Han fyllde både tabernaklet och templet med sin härlighet. Gud lämnar inget tomrum efter sig - han fyller det med liv!

Vi syndade dock, och Bibeln säger att vi dog = vår relation med Gud bröts. Vi förlorade Guds härlighet. Ett tomrum skapades.
Sedan dess har vi alla strävat efter att få det tomrummet fyllt. Vi prövar relationer av alla möjliga kombinationer. Det tillfredsställer för ett tag, med blir aldrig ett bestående substitut. Några försöker med alkohol. Med droger. Med sexuell frigjordhet. Med karriär. Med materialism. Med politik.
Vad vi än försöker fylla upp tomrummet med så kommer det alltid att läcka och bli tomt igen. Det räcker aldrig hela vägen fram.

Varför?

För att Han som skapade dig är STOR. Du har STORHET inom dig. Du är skapad för något högre. Något renare. Något viktigare. Du är skapad för ett syfte.... Det finns en mening med ditt liv.

Gud blev människa och betalade priset för vår synd. Han dog i mitt ställe. Jag fick bli ren igen.
50 dagar efter att han dog och uppstod så var himmelen redo: Nu var människan ren igen. Nu var priset betalt. Vi tillhörde Gud igen. Och Pingstdagen kom.

Lärjungarna blev UPPFYLLDA av den helige Ande - och fick tillbaka ursprungssyftet igen: Uppfyll jorden! Råd och regera! Lev ut ditt syfte! Det finns en mening med ditt liv!
Vissa kristna vill begränsa andedopet till att tala i tungor. Missförstå mig inte, lik Paulus vill jag säga: Jag talar i tungor mer än er; och jag önskar att ni alla talade i tungor!
Men andedopet handlar om något mer; något större!
Du blir uppfylld av SYFTE igen! Du blir en del av något STÖRRE; nämligen Guds plan att vinna världen igen! Du blir fylld av Hans kraft, och du blir ett VITTNE av det största och renaste. Du blir en AMBASSADÖR för Hans rike, med all den auktoritet och frimodighet som följer!
Skäms inte, lyft din blick! Du är inget misstag: Du är unik, och viktig i Guds plan att UPPFYLLA jorden. Du är fylld med SYFTE!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar