onsdag 3 april 2013

Är livet visset?

"[Han som] har sin glädje i HERRENS undervisning och begrundar hans ord dag och natt, han är som ett träd, planterat vid vattenbäckar, vilket bär sin frukt i rätt tid och vars blad inte vissnar. Allt vad han gör lyckas väl."
Psalm 1, vers 2 och 3

Läste detta underbara Bibelsammanhang idag och mediterade på det.
Ditt liv ska producera liv! I Psalm 1 liknas det med"att dina blad inte vissnar".
Ett vissnade träd kan se vackert ut ett tag, men snart är det helt dött och tappar alla färger och allt liv. Så ska du inte ha det!
Varför vissnar blad?

1. Brist på näring.
Din näring hittar du i Guds Ord, i Bibeln. Det är "vårt dagliga bröd". Det är liv för vår ande och själ! Om du inte är rotad i Guds Ord riskerar dina blad att vissna - de får helt enkelt för lite näring.
Läs din Bibel VARJE DAG!

2. Brist på solljus.
Du ska leva i ljuset. Det betyder till exempel att du inte ska vara falsk eller hycklande. Men ännu mer betyder det att du ska leva i Guds närhet. Han är ditt ljus! Hans härlighet är ditt hem!
Du ska ha ett DAGLIGT böneliv i Guds närvaro!

3. För kallt.
Har ditt hjärta blivit kallt? Har du tappat elden och passionen; den förälskelsen och överlåtelsen Jesus vill att ni ska ha till varandra? Kom tillbaka till den första kärleken! Låt ditt hjärta bli varmt igen! Och inte bara varmt för Jesus, utan även varmt för andra människor. 
Uppliva passionen och elden i ditt hjärta!

4. Brist på vatten.
Utan vatten torkar du ut snabbt. Jesus har sagt att "strömmar av levande vatten" ska flöda fram genom dig. Det är den Helige Ande! Du behöver bli döpt i den Helige Ande; du behöver ha en nära relation till Honom. Du behöver veta hur man hämtar upp vatten från den brunnen när allt annat är dött runtomkring. 
Normal kristendom är ett liv där levande vatten strömmar fram!
Gå igenom denna checklista. Vänd om där du behöver vända om, och se till att du håller fast vid dessa enkla punkter. Då KOMMER löftet i slutet av tredje versen att uppfyllas, och "allt du gör [kommer att] lyckas väl!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar