tisdag 7 april 2009

Föds, har fötts och väntar på att födas.

Utan att överdriva har jag nog haft en av mitt livs viktigaste och bästa helger. Föga anade vi hur betydelsefull denna helg skulle bli när vi "sköt från höften" och bokade in en församlingsbyggarhelg för snart två månader sedan.
Underbar gemenskap; kristallklara budskap; superstark bön och konstruktivt bygge. Vet du vad detta har resulterat i? SOS Church föds på allvar nu!

Som jag skrev om innan helgen så besökte pastor Ron Johnson oss, direkt från Virginia USA. Hans klargörande undervisning och trosfyllda uppmaningar till oss har hjälpt oss att fullt ut fokusera framtiden! Smärtan i födsloprocessen har varit större än vad de flesta av oss kunde ana, men med Guds Andes hjälp har vi lyckats härda ut och nu växer en underbar församling fram!

På tal om att födas...
Igår besökte jag och Stephanie två underbara församlingsmedlemmar och missionärer De har väntat tvillingar, en pojke och flicka ett tag, och beräknade föda i mitten på maj. Förra helgen fick de dock göra ett akut kejsarsnitt och föda fram tvillingarna nästan två månader för tidigt. Jag har aldrig sett så små och vackra barn i hela mitt liv! Vi köpte lite presenter och åkte in till sjukhuset för att uppmuntra dem och be för dem.
Sjuksköterskorna frågade: "Är det ni som är prästerna som ska be för barnen?" Varpå vi svarade javisst! Med sjukhuskläder på fick vi sedan lägga händerna på lilla William och den ännu mindre Victoria (1,3 kg!) och be ut Guds beskydd och hälsa över dem! Underbart!
Be gärna för dem! De har en kritisk tid framöver, men jag har full frid i hjärtat för dem!

På tal om nyfödda...

Idag är vi tredje dagen över vårt planerade datum...suck! Vi tar långa promenader dagligen och Stephanie springer upp och ner för trapporna i huset. Vi inbillar oss i alla fall att det hjälper:)
Vilken dag (sekund!) som helst ploppar en ny Elvelyck ut! Håll ut!

Nu ska jag luncha med min älskade ledare Johannes och lägga de sista pusselbitarna för nystarten av bibelskolan till hösten. Sedan har vi ett nytt härligt styrelsemöte med Mission SOS. Det enda som kan ändra eftermiddagens planer är ett brådskande telefonsamtal från Stephanie..."Vattnet har gått!!" [hoppas, hoppas!]

3 kommentarer:

  1. Härliga tider Daniel :) Hoppas med dig! Var välsignad!
    -Cucca

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får det där samtalet.. :D

    SvaraRadera
  3. Vet inte om ni skaffat ett namn än, men mitt förslag är Leonardo, spanskt namn som betyder briljant, lejon, modig och röd?!? enligt www.gurgle.co.uk eller Leon som betyder mod, kung och lejon. Se till at få ut den där innan Thailand bara:)

    SvaraRadera