lördag 4 augusti 2012

Bland Norska hjältar och vänner

Har haft en intensiv vecka av predikande och undervisande här, nära Norges sydligaste punkt.
Det är vackert, härliga och hungriga ungdomar, och mys med familjen. Halvsemester på något sätt:)
Har undervisat om Helbredelse (helande!) varje förmiddag sedan onsdag, och predikat utmanande varje kväll. Sex ungdomar har blivit frälsta! Jag är så glad för det! De allra flesta ungdomar kommer från olika ungdomsarbeten i samfundet "De Frie", och har det här som ett gemensamt upptaktsläger inför hösten.
Bland det allra bästa är dock att få hänga mycket med familjen Skagestad.
Hans-Martin var ungdomspastor i Betania i Kristiansand - den första församlingen jag predikade i Norge - den första gången jag var där.
Då var det inte många ungdomar som kom till mötena då - kanske ett 20-tal, men månad efter månad blev det fler och fler; och Hans-Martin födde fram visioner och strukturer för ungdomsarbetet, och efter några år var det långt över 100 ungdomar!
Han hade då byggt upp en hel ungdomskultur som han kallade för OneEighty (en helomvändning) som var fräsh, full av Jesus och attraktiv.
 Idag har Hans-Martin lämnat över det lokala ungdomsarbetet i Betania, Kristiansand till en ny ledare. Själv reser han på heltid och planterar OneEighty på massor av platser i hela Norge... Förra året blev 1 500 ungdomar frälsta genom de arbeten han reser upp. Helt fantastiskt!

Jag och Stephanie är glada att vi har så goda vänner som Hans-Martin och Camilla och deras tvååring Theodor här i Norge. Fantastiska människor, goda vänner, och underbart kul att hänga med.

Två möten är kvar - sedan ska vi ha 1,5 dag ledig med Skagestads i en liten stuga vid havet. Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar