onsdag 4 februari 2009

Brottsligt positiv!

Finns inget så underbart som människor som alltid är positiva, alltid ser det bästa, alltid talar tro. Människor som inte gnäller, klagar, skvallrar, sprider negativism eller förtalar! Var en sån människa!!

Och njut av denna video med brottsligt positiva män:)

6 kommentarer:

  1. Klart man ska vara det du säger, men bara för att man inte allid är det så betyder det inte att man är en dålig människa! Och inte kan väl alla alltid vara positiva och se det bästa och alltid vara full av tro...

    Ibland kan man faktiskt brista och då är ju Gud full av nåd?

    För vad skulle väl det vara för nytta med nåden om vi alltid är perfekta?

    Sen ska man givetvis omsluta sig med människor som lyfter upp en och bygger upp och inte river ner! Fast vi måste faktiskt ge utrymma för dem som inte är där... och vara full av nåd till dem också, eller hur Daniel?

    Givetvis ska man inte förtala eller vara full av klagan! Givetvis ska man inte gå runt och sprida negativism... Håller med fullt ut!

    :)

    SvaraRadera
  2. En sån person vill jag vara! :)

    SvaraRadera
  3. Till Anonym.
    Håller med dig delvis, givetvis så fördömmer man inte folk som inte är där, och av vad jag känner Daniel så finns där en otrolig kärlek till människor.

    Men är det inte så att du misstar dig lite om nåden? Visst förlåter nåden våra synder och det är jag otroligt tacksamma för, och att nåden alltid räcker vet vi ju, men är det inte så att nåden visar sig i gärningar? Paulus säger ju att man kan ta emot nåden förgäves(2 Kor 6:1) sammtidigt som han i brevet till Titus (2:11-12) berättar att nåden lär oss att säga nej till ogudaktigt leverne och leva rättfärdigt. Lagens krav på rättfärdighet kan ju uppfyllas i oss eftersom Jesus löste oss från slaveriet under synden(Rom 8:2-4). Eller bestämmer vi inte över våran egen kropp? Bestämmer vi inte över vad vi säger och gör? Har vi då inte den valmöjligheten att alltid vara brottsligt posetiv?

    Varför skriver jag detta? Är det för att fördömma någon? Nej, givetvis inte, det finns ingen fördömmelse för den som är i Kristus Jesus, utan för att visa att vi faktiskt har en valmöjlighet att inte tillåta en klagande attityd, gnäll etcetera i våra liv, att vi faktiskt alltid kan vara posetiva och tala tro om vi bestämmer oss.

    Och är man en dålig människa för att man inte lever upp till detta? Knappast.. man blir aldrig halvt tvättat av kristi blod!! Man är en ny skapelse med en ny gudsnatur på insidan, däremot är vi inte samma salt i denna rutnande värld, vi är inte de ljus som Gud vill att vi ska vara, vi kommer inte att kuna bli använda av Gud i samma utsträckning.
    (Vill bara påpeka att en ofrälst är inte alltid en dålig människa men dock saknar de rättfärdigheten och det nya Livet)

    "Då vi alltså har dessa löften, mina älskade, så låt oss rena oss från all besmittelse från kött och ande och i gudsfruktan fullborda vår helgelse" (2 kor 7:1)

    Gud vällsigne dig! Och lyssna gärna på den länkade predikan av John Bevere, talar otroligt bra om detta, den rekomenderar jag till alla som läser detta!!

    http://www.youtube.com/watch?v=A721v6GDEpU

    SvaraRadera
  4. gjør alt bortsett fra å klage står det i Bibelen:P

    Gud er God, jeg elsker Jesus!! halleluja

    SvaraRadera
  5. -- Har vi då inte den valmöjligheten att alltid vara brottsligt posetiv?

    Det är klart vi har möjligheten att alltid vara det, men frågan är om vi alltid är det? Och svaret är utan tvekan nej. Vi är inte alltid posítiva, inte ens du Daniel är ALLTID positiv! Och nu menar jag inte att man ska vara negativ, inte alls, men bara för att vi är uppmanade att alltid vara positiva, betyder inte att vi alltid är det!

    På samma sätt som Kine säger ska vi inte klaga... Men har någon av oss varit så fullkomlig att vi aldrig har klagat? Det tror jag inte. Menar jag då att vi ska klaga? Nej, jag menar att vi aldrig ska klaga, men jag erkänner att jag har klagat och jag tror att ni har det också, vid något tillfälle...

    Givetvis är det genom nåden som vi får kraften att inte klaga eller göra nåt annat dumt. MEN, ibland misslyckas vi... eller hur?

    --- att vi faktiskt alltid kan vara posetiva
    Ja, vi kan vara det, men vi är inte alltid det! Men vi ska absolut anstränga oss att vara det!

    Vad jag menar är att det inte finns någon som alltid är positiv och alltid glad! En människa som påstår sig vara, eller verkar vara sådant kanske bara är det när andra ser? Vad vet du vad som finns i en människas hjärta? Jag tror att människor som alltid måste vara starka, som alltid måste vara glada i sin omgivning inte är människor som nödvändigtvis är ärliga eller visar vem de egentligen är...

    Jesus var inte alltid glad, Jesus var inte alltid positiv heller... och vet ni vad? Jesus klagade till och med! Han klagade exempelvis på sina lärjungar flera gånger... eller hur?

    Men givetvis ska vi alltid vara positiva och inte klaga! :)

    Det är klart vi ska vara allt det som är bra! Jag menade inte att förneka det! Men ibland tycker jag att det positiva kan verka vara mer en prestation än något som kommer naturligt för att man har en nära relation med Gud!

    SvaraRadera
  6. Jag håller med.
    För ofta sammanknippar vi klagande, gnällande, tvivel och otro med att vara kritiskt tänkande, att vara ärlig med sig själv. Självklart ska man vara kritiskt tänkande, i allt man gör - inte på ett negativt sätt, det är inte det jag pratar om - men att vara ärlig mot sig själv.
    Att fråga sig själv: Är det här bra? Är det här rätt? Vill JAG det här? Bekräftas det här av det jag känner i mitt hjärta?

    I ett sammanhang där det inte finns utrymme för kritiskt tänkande utan där man blir en lite sämre människa, och lite mindre hängiven, för att man ifrågasätter och är ärlig - där blir det en farlig miljö.

    Absolut kan en sådan människa vara den mest trostarka och positiva människan, de båda slår inte ut varandra.

    Tror verkligen det behagar Gud att göra så. Det är ju i enlighet med vad som står i Bibeln - "Framför allt som ska bevaras må du bevara ditt eget hjärta, ty därifrån utgår livet". Framför allt... först ditt hjärta, inte människor omkring, din ledare står inte över det, inte någon annan än du själv och Gud kan känna ditt hjärta, och därmed har förmågan och uppdraget att bevara det.

    Våga lyssna till ditt hjärta - och var en positiv och trostark människa!

    SvaraRadera