tisdag 21 september 2010

94,3 % röstade rätt!

Enligt de flesta medier och rubrikerna de sätter innebär valresultatet kaos för Sverige.
Ja, det är tråkigt att Alliansen inte fick egen majoritet, men kaos...nej.

Under de senaste dryga 100 åren har vi haft minoritetsregering i nästan 80 år! Den mesta av tiden har det gått ganska bra för Sverige, och kaos har varit fjärran ifrån oss. Så när tidningsrubriker ropar ut: Kaos!, så säger jag: Chilla!
Det skulle kunna bli kaos om de rödgröna står samman i varje enskild fråga, och samtidigt lyckas få SD att rösta med dem för att fälla regeringen....något som är extremt främmande!

En förlust för alla var dock att vi för första gången i vårt lands historia har högerextremister i vår riksdag. Ja, det blåser högerpopulistiska vindar över hela Europa, men det är ingen tröst! Samma vindar svepte över Europa för 80 år sedan...
Jag väljer dock nu, när skadan redan är skedd, att se det positivt: 94,3 % röstade faktiskt rätt!

94,3 % röstade för människors lika värde!
94,3 % röstade för öppna gränser och hjälp till andra länder och människor i nöd!
94,3 % röstade för jämställdhet!
94,3 % röstade för öppen demokrati!
94,3 % röstade på partier och människor som genomtänkt har kapacitet att leda Sverige!

Det är dock EN BIG DEAL att de faktiskt blev inröstade i Riksdagen. När jag möter axelryckningar, eller människor som menar att det kan bli positivt för Sverige blir jag ledsen. Det är och förblir tragiskt att de sitter i riksdagen från och med nu.... Sverige, Sverige älskade land....

Nu, när SD sitter där de sitter i fyra år, ska de dock inte mobbas ut eller tigas ihjäl. Det var det enskilt största misstag övriga partier gjort i valspurten. Tar vi däremot debatt med SD offentligt så vet jag att svensken kommer att se att kejsaren faktiskt är naken....och att han försvinner inom fyra år.
Jag tror på Sverige!

1 kommentar:

  1. Menar du på fullt allvar det du skriver?
    Så alla som inte vill sänka abortgränsen (som SD vill) är för människors lika värde?
    Alla är för "öppna gränser" = anarki? Vill verkligen M öppna gränserna? Vet du vad ordet "gräns" betyder? Dessutom vill SD trippla (mest av alla riksdagspartier) Sveriges bidrag till UNHCR = hjälp till andra länder och människor i nöd.
    Alla som vill tvångskvotera föräldraledighet och stänga kristna friskolor är för jämställdhet?
    SD skulle vara emot öppen demokrati? Vad tycker du då om Ohly som på valnatten uppmanade till "utomparlamentariska aktioner" mot SD - är det det som menas med "öppen demokrati"?
    F! och Piratpartiet skulle alltså också ha en "genomtänkt kapacitet att leda Sverige"?

    Daniel, ta ett djupta andetag och syresätt hjärnan lite innan nästa blogginlägg. Och glöm inte bort att Gud avskyr dubbla måttstockar.

    PS! Jag röstade på KD kommunalt och landsting och C till riksdagen.

    SvaraRadera