tisdag 17 januari 2012

Elvelyck dricker inte alkohol!

Jag och Stephanie har bestämt att våra liv och vårt hem ska vara 100 % alkoholfritt. Vi dricker inte ens lättöl eller en lätt cider, och vill du besöka oss så får du lämna systemetkassen med din kvarting utanför dörren.

Varför?
Är vi måhända livrädda för alkohol? Eller känner vi vår svaghet för väl, och vet att ett enda glas öl kan få oss på fall att bli alkoholister? Nej, självklart inte...

Däremot så har vi flera gånger i månaden före detta missbrukare i vårt hem: Människor som varit på samhällets absoluta botten, men lyckats (ofta med Guds hjälp!) ta sig upp till ett värdigt liv igen! Andra kämpar fortfarande mot alkohol och demoner, mitt i ett missbruk. Jag vet, efter timmar i samtal med dessa människor, att en enda lättöl skulle kunna rasera allt igen - och leda till abstinens efter tyngre droger. Därför ska inte ens risken finnas att de ser den flaskan i vårt hem, och att fallet skulle starta där.

Så svaret varför vi inte dricker alkohol, alltså inte ens minsta lilla: Av kärlek och respekt till våra medmänniskor!
Sen har vi faktumet att 400 000 barn i Sverige just nu växer upp med alkoholiserade föräldrar; att nästan ALLT våld i hem och på gator är alkoholrelaterat; de flesta bilolyckor likaså, och för att jag när som helst under dygnets alla timmar vill kunna ha möjligheten att sätta mig i en bil och köra till en vän, familjemedlem eller främling som behöver min hjälp just då. Ett "avslappnande och gott glas vin" på lördagskvällen ska aldrig någonsin förhindra det!

Starka människor kan skratta, dansa, njuta av livet, dricka en vatten, en mjölk, eller en Cola och avstÃ¥ frÃ¥n all alkohol! 
 
Avslutar med ett twitterflöde av Carl Gustav Severin frÃ¥n tidigare idag, ´nuff said:

Vi drack för att bli lyckliga och blev olyckliga. Vi drack för att få glädje och fick elände. Vi drack för att bli utåtriktade och blev självcentrerande. Vi drack för att kunna umgås men startade istället gräl. Vi drack för vänskap och fick fiender. Vi drack för att sova och vaknade outsövda. Vi drack för att dämpa vår sorg och vältrade oss i självömkan. Vi drack för styrka och kände oss svaga. Vi drack för att stimulera sexlivet och tappade potensen. Vi drack för sprit och medicin och fick hälsoproblem. Vi drack för att jobbet krävde det och förlorade jobbet. Vi drack för att slappna av och fick skakningar. Vi drack för att få självförtroende och blev osäkra. Vi drack för att få mod och blev rädda. Vi drack för att få visshet och blev tvivlare. Vi drack för att stimulera tankarna och fick minnesluckor. Vi drack för att nå himlen och hamnade i helvetet. Vi drack för att glömma och hemsöktes av tvångstankar.

4 kommentarer:

  1. Mycket bra! Och komiskt att jag just idag tänkt blogga om alkohol! vi är i samma tankar när det gäller våra bloggar ;) först Tanzania och nu alkohol.

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra inlägg!! Håller med till 100%!

    SvaraRadera
  3. Kjempebra skrevet! Dette er viktig lesestoff som alle kristne burde lest :) Flott blogg!

    SvaraRadera