onsdag 13 mars 2013

Mörker vs. Ljus

I hela universum är normaltillståndet mörker. Om det inte finns en ljuskälla tillgänglig som lyser upp en plats eller ett rum, så kommer det att vara mörkt. Ljus kan inte existera av sig självt och kan inte uppstå ur tomma intet.

Även om normaltillståndet är mörker, så är mörker inte en stark naturkraft som kräver en enorm ansträngning för att drivas undan. Nej, bara en liten ljuskälla krävs för att en mörk plats ska bli ljus!
Tänd en lampa eller ett stearinljus i ett mörkt rum, och du får inte se en lång och utdragen kamp mellan mörker och ljus där ljuset sakta övertar mörkret. Nej, det går med ljusets hastighet, snabbare än något annat i universum, och rummet fylls av ljus! Ljuset är alltså omätbart starkare än mörkret!
Mörker har inte en chans mot ljus!

Normaltillståndet i denna värld är mörker. Bibel säger att "vi alla har syndat och gått miste om Guds härlighet". Inte en enda människa fri från synd finns! DET är mörker...



En plats kommer att sjunka djupare och djupare ner i mörker så länge ingen ljuskälla finns. En människa kommer att förbli i sitt mörker, och med ett axelryck kalla det normalt, så länge han eller hon inte har fått se ett alternativ. Försök att förklara vad ljus är för någon som ALDRIG har upplevt det...
Nu säger Jesus att "ni [hans lärjungar] är VÄRLDENS LJUS!"[Matt 5:14]
DU är denna världs ljuskälla! Där du går fram sprids ljuset - inte av din kraft, din erfarenhet eller din förmåga - utan av den vackra anledningen att du nu är klädd i Guds Rättfärdighet och härlighet, och att ditt hjärta är fyllt av Hans ljus och auktoritet!

Du behöver inte att anstränga dig! Du behöver inte använda en speciell teknik, utan du behöver bara tro på VEM DU ÄR I JESUS, och leva ut det!
Du driver undan mörker! Du behövs ute i mörkret! Du kan inte gömma dig i en kyrka, likt en skyttegrav, livrädd för allt och alla utanför. Nej, nej och åter nej! Du ska kliva frimodigt fram, in på de allra mörkaste platser, för annars kommer den platsen och människorna som lever där aldrig få uppleva ljus...

Paulus proklamerar frimodigt sitt uppdrag inför kung Agrippa i Apostlagärningarna och säger: "Till hedningarna är jag sänd, för att öppna deras ögon, så att de vänder sig från mörker till ljus, från Satans rike till Gud. Så ska de genom tron på Jesus få syndernas förlåtelse..."
Detta är den kristnas uppdrag! Att visa ljuset!
Försök att föreställa dig att du ALDRIG upplevt ljus förut. Även om världens bästa pedagog skulle försöka förklara och överbevisa dig om ljusets överlägsenhet, så skulle du aldrig riktigt förstå, eller kanske rent av avfärda det som bluff och båg.
Men i samma stund du skulle uppleva ljuset skulle känslan bli så total och du skulle aldrig kunna förstå hur du kunnat leva utan ljus. Ljus ger färg, liv och rörelse. Ljus ger värme och förståelse för omvärlden och hur allt hänger ihop.

På samma sätt så kan vi inte med ord försöka överbevisa någon om att livet med Jesus är överlägset. Människor måste få uppleva kraften från hans kors, och få möta ljuset!

Större är han som bor i dig, än den som bor i världen! Du har inget att frukta! Du behöver inte vara rädd för mörkret i denna värld - mörkret är rädd för dig!

Till sist: Mörker är normaltillståndet i Universum just nu. En dag kommer det att förändras... "Någon natt ska inte finnas mer, och de behöver inte någon lampas sken eller solens ljus. Ty Herren Gud ska lysa över dem, och de ska regera som kungar i evigheternas evigheter." [Upp 22:5] Wow!!
Guds normaltillstånd är ljus! Hans enda tillstånd är ljus, och INGET mörker finns i Honom! Du tillhör Honom, du är skapt för att vara nära Honom. Kom hem till ljuset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar