måndag 7 december 2009

En bra position!

Sitter och studerar Efesiebrevet på mitt kontor....

Läs och njut!
"Med denna kraft verkade han i Kristus när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen, över alla furstar och väldigheter, makter och herradömen, ja, över alla namn som kan nämnas inte bara i denna tidsålder utan också i den kommande. ALLT lade han under hans fötter, och honom som är huvud över allting gav han åt fösamlingen som är hans kropp, fullheten av honom som uppfyller allt i alla."
Ef 1:20-23

Jesus har med andra ord idag den högsta auktoritetsposition som existerar i denna världs alla dimensioner! Han är över ALLTING! Han har makt över ALLT!
Med det i bakhuvudet ska vi sedan läsa en vers i kapitel två:
"Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus!"
Ef 2:6

Med andra ord så sitter Jesus inte ensam på den högsta existerande auktoritetspositionen, utan du sitter där MED HONOM! I Honom!
Kan detta landa i ditt hjärta så kommer du kunna vandra i auktoritet och trygghet för resten av ditt liv!

En kristen sa en gång: "Jag är bara en tå i Guds rike; en lilltå... Nej, en nagel på en lilltå. Jag är minst av alla!"
Ok, det kan vara sant, men kom ihåg en sak:
Även om du är en nagel på Jesu lilltå så är ALLT lagt under hans fötter = ALLT är lagt under dig! Du är ingen slav - du är herre! Du är ingen svans - du är huvud! Omständigheterna bestämmer inte över dig - du har auktoritet!Sug på den karamellen ett tag:)

För övrigt är jag så lycklig för SOS Church! Igår hade jag förmånen att predika hemma - så kul! En kvinna blev frälst, och tro blev förlöst - stor tro!
Nu ska jag ringa min vän och lärjunge i Hyderabad, Ramesh. Ha det gott!

2 kommentarer: