fredag 8 juni 2012

Fungerar verkligen gatumission?

Följande och liknande statistik ploppar upp allt mer: Man frågar en genomsnittsförsamling hur många som hört budskapet om Jesus på gatan och blivit frälsta genom det där på asfalten. Den vanliga responsen är att INGEN räcker upp sin hand; och slutsatsen är således att man bevisat att gatumission inte fungerar, eftersom resultatet är lika med noll.

Dessvärre är detta cirkelstatistik som bygger på sin egna inneboende logik och därför bara bevisar sig självt; tesen både bekräftar och bevisar sig själv. Ohållbart!

SJÄLVKLART är få frälsta på gatan idag eftersom ännu färre predikar om Jesus på gatan!

Om du tror att gatumission inte fungerar så utmanar jag dig att komma till SOS Church i Stockholm och ställa samma fråga. En skog av händer kommer att räckas upp! Varför? För att vi fortfarande tror på och praktiserar gatumission!

Jag misstänker att svenska kristna idag älskar ovan nämnda statistik, för då kan de gömma sig bakom den när de såger att de inte vill ut och predika. Egentligen är det dock troligtvis både lättja, bekvämlighet och människofruktan som är de ordentliga orsakerna...
I Bibeln predikar man på gatan! Studera de första kristna! 
Paulus i Apg 2. 
Johannes och Petrus i kap 3.
Apostlarna i kap 5.
Stefanus i kap 6. 
Filippus flera gånger i kap 8.
Paulus i kap 9, och genom resten av Apg!
Jesus behöver nämnas på gator och i städer igen! Vi tror stenhårt på det i SOS Churh. Predika frimodigt, fånga människors uppmärksamhet, predika enkelt, illustrera rikt, vittna för grannen på bussen.

Vi lanserar nu till och med SOS Street Mission där våra församlingsmedlemmar kommer vara ute i Stockholms olika stadsdelar och områden VARJE fredagskväll!
Jag är full av förväntan på vad resultatet kommer att bli genom det...

Vill du vara med och evangelisera på Stockholms gator, maila street@missionsos.org och anslut dig!
Vi ska ALDRIG sluta ropa ut Jesus på gator bland folk! Ingenting kan stoppa oss!

Ps: Och nu, denna helg drar vi, 190 pers, till Dar es Salaam för att inta den stadens gator....wow!!

1 kommentar: