måndag 12 mars 2012

6 951 anledningar...

Imorgon börjar jag undervisa Eskatologi (Läran om den sista tiden) här på skolan i Pittsburgh. Ett fruktansvärt intressant och viktigt ämne! Varför? Om du verkligen vill veta så har jag exakt 6 951 anledningar just nu....

Det kliar i nyfikenhetsnerven och rycker i spekulations-dito hos de allra flesta kristna när man börjar tala om den sista tiden. Många betraktar det som en actionfilm där de själva är med och spelar en av rollerna. Krig, monster, hemliga nummer, änglar, konspirationer och världsherravälde: Så ser den sista tiden ut hos många kristna - och man väntar bara på att de mystiska och hemliga tecknen ska uppenbaras för att allt sedan ska braka loss på allvar.
"Tror du att uppryckandet kommer före, efter eller mitt i vedermödan?" "Vilken roll har EU/FN/Obama/Ryssland i den sista tiden?" "När kommer CHIPET?!"

Låt mig nu kort ge dig min, en bibellärares, bibliska syn på den sista tiden. Den innehåller inga monster, inga chip, inga konspirationer; men ett UPPDRAG!

I Matteusevangeliets 24e kapitel får Jesus frågan av sina lärjungar:
"Säg oss: När ska allt detta ske, och vad blir tecknet på din återkomst och den här tidsålderns slut?"
Matt 24:3

Jesus börjar då att svara, och ja - han talar både om krig, irrläror, naturkatastrofer och svält - men är samtidigt noga med att säga att detta MÅSTE SKE, men att det inte är tecknet på slutet, utan börjar på slutet. (Matt 24:6,8)

Men i slutet av vers 14 landar han i det här:
"...sedan ska slutet komma!" 
Matt 24:14b


Vad är det då han säger precis innan?! Vad är det som måste ske, så att slutet sedan kan komma?

"Och dessa goda nyheter om Guds rike ska proklameras i hela världen till ett bevis för alla folkgrupper, SEDAN ska slutet komma!"
Matt 24:14 (Daniels parafras)

Jesus fokus är vare sig monster, datachip eller konspirationer! Hans fokus, hans HJÄRTA, är riktat mot de förlorade, de som aldrig har hört de goda nyheterna!

På jorden finns det idag 16 788 folkgrupper. Av dessa räknas idag 6 951 som onådda av de goda nyheterna.
Så varför är Eskatologi, läran om den sista tiden, intressant? Jo, för att DU kan vara med och påverka! Inte främst i politik och över huvud taget inte genom åsiktsskvätteri, utan genom att nå EN folkgrupp till med evangelium!
Den sista tiden handlar inte i första hand om datachip, vilddjur eller världsherravälde: Den handlar om 6 951 onådda folk, och en armé som krigar för att nå dem alla med livsförvandlande, frigörande, glada nyheter om vad Jesus har gjort!

DÄR har du ditt fokus! DÄR har du din framtid! Vill du sitta i Knäckebröhult och spela Playstation och äta pizza för resten av ditt liv, eller vill du svettas, kämpa, kriga tills den sista folkgruppen fått höra?
Jag vet vad jag ska göra....för resten av mitt liv...

1 kommentar: