tisdag 21 juni 2011

Lite mer Anagkazo tack!



"Tjänaren sade: Herre, vad du befallde har jag gjort, men här finns ännu plats. 23 Då sade herren till sin tjänare: Gå ut på vägar och stigar och uppmana enträget människor att komma in, så att mitt hus blir fullt"
Luk 14:22-23

När svenska språket blir futtigt är jag glad över ordböcker där grekiskan får svämma över i synonymer och förklaringar.
Ordet jag fetmarkerat i texten ovan är det grekiska ordet Anagkazo.
Det översätts bäst med: Se till att; tvinga; att bära; fängsla..

Genast blir texten ENORMT spännande! Jesus talar här om Den Stora Festen; en liknelse om himmelriket och det FETA party vi ska på där en dag...
Det finns plats kvar, och Jesus säger alltså: "SE TILL att människor kommer in! TVINGA dem! BÄR DEM in om det krävs! BIND dem om de bråkar - DE MÅSTE IN!"

Det finns alltså inget val längre; vi kan inte ta nej för ett svar! Människor måste in i Guds rike oavsett deras ursäkter!

Låter det radikalt? Visst är det radikalt! Jesus var radikal hela tiden.
Det är tid för kyrkan att sluta smyga runt, vara konflikträdd och skämmas för budskapet som kan rädda liv. Vi har inget att skämmas över - det är inte knark vi erbjuder människor - vi erbjuder en chans till ett nytt liv; förlåtelse från synd; en relation med Gud och evigt liv! Come on!Om huset brinner så kommer du tvinga ut de skrikande tvååringarna hur mycket de än bråkar. Du kommer att bära dem, binda dem, se till att de kommer ut - du räddar livet på dem.
Anagkazo...

Om din vän hamnar i fel kö för boarding på flygplatsen så står inte du snällt och tittat på, innerligt hoppandes att din utstrålning och "att bara vara" kommer att få honom till rätt kö. Du springer till honom, rycker honom ur kön, och tvingar honom till rätt plats.
Anagkazo...

Denna vår har vi i SOS haft två festivaler i Pakistan, totalt åtta dagars förkunnelse, och fått se över 45 000 människor ge sina liv till Jesus. Samtidigt har vi bett med runt 100 personer till frälsning genom vår församling i Stockholm.
Hårt jobb, säger du. Javisst, ju snabbare och vildare vi arbetar, desto snarare kommer Han tillbaka...
Anagkazo...Jag drömmer om när alla kristna bär anagkazoattityden hela tiden...
Som min vän Pelle Svernedal under vår festival i Thailand 2009. Då knackade han på hemma hos en familj och bjöd med dem till festivalen. De sa att de inte kunde komma då de tittat de på något intressant på TV. Pelle gick då fram, stängde av TVn och sa: Nu går vi... De följde snällt med.
Anagkazo...

Eller under vår festival i Lesotho 2007. Många tusen hade blivit frälsta - men vi längtade efter fler! Sista dagen tog vi därför 15 minibussar, skickade iväg teamet på stan för att under två timmar dra med sig så mycket folk som möjligt till festivalen. En bil fick dit 94 människor...det fanns 8 platser över i bilen...
Anagkazo...

Det är dags för församlingen att resa sig i all makt och styrka, vinna de sista 6500 folkgrupperna, och plantera stora församlingar i varje stad på vår jord! Festen börjar snart...det börjar bli bråttom...
Anagkazo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar