tisdag 28 juni 2011

Vad är ditt nästa steg?

När Moses och Israels folk pressades av Faraos Armé på ena sidan och Röda Havet på andra gav de upp, satte sig ner och började vänta på Gud. De väntade och väntade, och inget hände. "Om Gud vill rädda oss nu så kommer Han att slåss för oss!" "Vi måste bara vänta på vad Han ska göra..."
Samtidigt satt Gud på sin tron och väntade på folket. Han hade sagt att de skulle inta löfteslandet, allt de behövde göra var att gå dit, oavsett om ett hav låg i mellan eller ej!

Miraklet kom först när de började gå - då öppnar sig havet, och då tillintetgjordes den hotande armén.

Sitter du just nu och väntar på att nästa kapitel ska börja skrivas om ditt liv? Sitter du och längtar efter att få kliva ut i tjänst för Gud, och nu väntar du på att Han ska fatta pennan, börja skriva ditt kapitel, och öppna dörrar?
Ledsen att behöva säga det här: Men det funkar inte så! Boken om dig är det ingen som kan skriva utom du själv! Och så länge inte du tar tag i ditt liv och tar nya steg så kommer sidorna förbli blanka och ditt liv lika innehållslöst. Då kommer du som 80-åring fortfarande sitta och vänta på Guds nästa steg, när Han i själva verket väntar på ditt!

Han har redan kallat dig till äventyrslivet! Så vad väntar du på?
Jasså, det ligger ett omöjlighetshav framför dig... So what!? Har Gud sagt något så har Han sagt det! Och då är det dags att gå från halleluja-teori när du läser spännande berättelser ur Bibeln, till praktisk teologi när du börjar göra samma sak som det står skrivet - för Gud är samma Gud!

Ta därför ett nytt steg! Börja gå igen! Stå ej still!
Ditt nästa steg kan MYCKET VÄL vara ett år på SOS Ledarskola! En Gudsgiven skola och vision som går in i tredje året till hösten. Där formas, tränas och praktiserar framtidens ledare. DU kan vara en av dem!

Har du en examen från SOS Missionsbibelskola eller motsvarande utbildning, så är du välkommen att ansöka! Ansök här!

Sluta vänta, ta ett nytt steg! Om ingenting händer, händ själv!

Bible School Trailer- Ma-jo from Mission SOS on Vimeo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar