måndag 13 december 2010

Vind eller vålnad

"När de alla var samlade kom från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram."
Apg 2:1

Jag vill fortsätta resonera och undervisa kring den helige Ande ett tag. Varför? Främst för att alltför många kristna känner sig osäkra i den helige Andes sällskap, när det egentligen borde vara tvärt om. Han är en person som vill hjälpa dig, leda dig och utrusta dig - han är ingen vålnad eller spöke du ska vara rädd för!

Bibeln liknar vid flera tillfällen helig Ande vid en vind. Det betyder inte att han är en vind. Men han är så som en vind. Detta är även ett vanligt återkommande tema i lovsånger och böner, men vet vi vad det betyder?
Vad är vind?Vind är luft i rörelse! Helig Ande är alltså som luft!
Luft är utan tvekan det viktigaste i ditt liv! Utan mat klarar du dig i över 40 dagar åtminstone. Vatten klarar du dig utan i kanske tre dagar. Luft klarar du dig utan endast i några få minuter!

Helig Ande vill vara samma sak för dig: Det främsta och viktigaste i ditt liv! Utan honom kan du inte leva!!

Att andas luft är det naturligaste du kan göra. Du behöver inte ens tänka på det, utan det sker hela tiden. Den närheten ska du ha till helig Ande! Wow!
Och du, ingen överlever på att bara andas in - då sprängs du! Du måste även andas ut. Livet med helig Ande måste därför innehålla både ett inlopp för honom, och ett utlopp för dig till andra människor.Till sist: En eld kan inte brinna utan luft (syre!). Ska du leva ett brinnande liv för Jesus behövs det en närhet till helig Ande! Ibland som en stilla viskning, och ibland som en våldsam storm! Yeah!

C u folks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar