torsdag 14 januari 2010

2010 blev 2012...

Med stor förväntan gick jag och Stephanie och såg filmen 2012 förra veckan, och då jag har en viss förtjusning till katastof-filmer blev jag inte besviken, trots ett visst löjes skimmer över vissa scener...Vi pratade efteråt om hur vi skulle reagera i en katastrofliknande situation. Sverige är ju än så länge tacksamt förskonad från det mesta som kan liknas vid naturkatastrofer, trots en "Gudrun" som lamslog småland för några år sedan.

Först räddas barnen! Det var vi helt överens om. Barnen sätts först till VARJE pris! Sedan familj, vänner och självklart oss själva... Efter ett intressant samtal kunde vi som vanligt gå och lägga oss, sova tryggt, vissa om att morgondagen inte skulle föra med sig några större överraskningar.

Så var det dessvärre inte för andra människor på jorden... På Haiti befaras över 100 000 människor ha dött i en av de värsta jordbävningarna i landets historia! Detta i ett land som redan var djupt särgat av fattigdom, orkaner, korruption och sjukdomar.
För Haiti, och konkret för över 100 000 människor, blev inte 2010 det nya året med nya möjligheter och drömmar; 2010 blev 2012....

Be för Haiti! Skicka alla pengar du har! Fortfarande grävs överlevare fram...barn! Men fortfarande dör människor just nu i brist på skydd, vatten, mediciner och mat. Reagera nu!
Tacksamheten över att få bo tryggt i Sverige kan du konkret visa genom att hjälpa någon annan.
En annan dag kan du behöva hjälp...

"....och det ska bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra..."
- Jesus- Röda Korset: Sms:a AKUT till 72900 för att skänka 50 SEK
- Rädda Barnen: Sms:a KATASTROF till 72950 för att skänka 50 SEK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar