onsdag 21 januari 2009

Idag börjar allvaret.


Den 20:e januari vart fjärde år är en speciellt ödesmättad dag: Amerika ser och hör sin nya eller nygamla president installeras. Säga vad man vill, men presidenten som då svärs in i världens mäktigaste nation, kommer att bära oerhört mycket press. Jag är en andlig ledare, och har relativt mycket ansvar på mina axlar; ansvar som mest glädjer, men även tynger - det är ändå ingenting mot vad Barak Hussein Obama kommer att axla de närmsta fyra (åtta?!) åren!

Jag skulle kunna skriva om hur lite det egentligen spelar roll vem som väljs till president, då det ändå är lobbygrupper och dolda makthavare som styr presidenten som en marionett, som vissa påstår. Vill dock inte göra den vinklingen här och nu.

Kommer det märkas att USA fått en ny president nu då?
O ja! Definitivt! Barak Obama är en otroligt skicklig retoriker, och han har ingjutit hopp i hela USA (och stora delar av resten av världen!), och hopp är vad som behövs i kristider. Jag har studerat Obama, lyssnat på honom, och upplevt att han är en trygg, pålitlig och gammeldags "hederlig" person. Hoppas att det kommer att genomsyra hans presidentperiod...

Lyssnade på hans installationstal idag. Andas allvar och hopp.
Bad för honom idag också. Idag börjar allvaret, och kan han bäddasin i förbön nu så kan världen bli en bättre plats att leva i - och mer öppet för evangelium!

BTW: Läste ut en bok härom dagen: Geniet av Baldacci. Så spännande!! Håll utkik efter en recension de näraste dagarna!!

See ya!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar