söndag 25 januari 2009

Norrmän, romantik och bengaler...

...så kan jag bäst sammanfatta en härlig helg!
I fredags fick vi oväntat men oerhört uppskattat besök när två av våra favoritnorrmän ringde på dörren. Där stod Maria Etnestad och Benjamin Drivdal! Maria jobbade som min sekreterare under ett halvår - excellent, pigg och positiv tjej! Båda två har gått ett år på SOS Missionsbibelskola, bor nu i sina hemstäder på Östlandet i Norge, är förlovade och gifter sig till sommaren.Det var så kul att bara få sitta ner och prata i flera timmar, äta gott tillsammans, och njuta av allt Gud gör genom dem i Norge och ut över hela världen! Tror massor på er, Maria och Benjo! Keep up the fire!!

Sedan följde en efterlängtad och superromantiskt dygn i Stockholms innerstad. Jag och Stephanie fick en fantastisk gåva förra veckan: En natt på femstjärninga Sheraton i Stockholm! Wow! Vilken gåva!!
Vi lämnade Novali hos mina svärföräldrar och svägerskor (underbara familj!!!) och var sedan barnfria i nästan 24 timmar!
Kände mig som nykär tonåring igen när vi gick hand i hand från Söders höjder, genom Gamla Stan, upp genom Kungsträdgården och ner på Stureplan. Där satte vi oss i några timmar på Fridays och tittade varandra djupt in i ögonen och åt gott.Hotellet sen då..?? Jodå - det var till och med lyxigare än förväntat! Vi kännde oss som kungligheter och betedde oss som såna:)Idag åkte vi sedan direkt till gudstjänsten med vår församlingsplantering. (Snart, snart är namnet satt på nya församlingen - sååå kul!!) Julia Willkander predikade superbra om att Gud använder det lilla, och "obetydliga" människor kan göra stordåd i Guds rike. Upplyftande och befriande!

Efter mötet åkte vi hem till familjen Hassan i Märsta. En underbar bengalfamilj med massor av värme!
Jag och Zahid (pappan i familjen) skrattade massor tillsammans, och samtalade om allt från intergrationspolitik, mellanöstenproblematik och helandebön i Jesu namn! De bjöd på överflöd av mat (vilket är mer regel än undantag i de flesta invandrarfamiljer) och vi hade svårt att gå därifrån.

I morgon börjar en ny vecka! Nya segrar! Nya människor att möta! Nya problem att lösa! Och nya timmar i Jesu närhet!

Vi hörs!

1 kommentar:

  1. Älskade bengaler!! Äta chickencurry med händerna, gå igenom djungeln i chittagong för att komma till onådda begali, mru, chakma mfl Thats life :)

    SvaraRadera