torsdag 17 januari 2013

Vi drar på tisdag!

Lägenheten såldes 1a december, och med dem de flesta av våra möbler. Lite krimskrams har sålts på blocket och loppisar, och ikväll lämnar vi vår bil till en ny ägare.
Tidig tisdag morgon nästa vecka emigrerar familjen Elvelyck till USA!

Förutom kläderna i våra väskor, samt ett gäng lådor med böcker som redan skeppats tar vi inte med oss något annat. Vi har beräknat kostnaden, både bildligt och bokstavligt, och börjar ett nytt kapitel i våra liv.
Efter förra veckans intervju på den Amerikanska Ambassaden i Stockholm blev våra visum godkända, och de ligger nu på skrivbordet bredvid datorn jag skriver på. 
Vi har skrivit hyreskontrakt på ett hus i Riverbank, ett litet samhälle strax utanför Modesto. Där checkar vi in sen tisdag kväll, lokal tid.

Det har blivit många tårfyllda hej då, och en hel del ligger framför oss. Även om världen är liten, och FaceTime och Skype finns inom en armlängds avstånd, så är det känslomässigt att lämna familj och vänner. Det får mig att tänka på missionärer som flyttade ut för 100 år sedan...deras brist på telefon, internet och google maps gjorde ett "hej då" mycket tyngre än för familjen Elvelyck idag...

Be gärna för oss! Vi har upplevt enormt mycket favör och kärlek i hela processen, men kommer behöva massor av mer böneunderstöd för att lyckas med det vi ska företa oss.
Jag kommer fortsätta blogga regelbundet i hela processen, och hålla alla uppdaterade i hur allt går.

Glöm ej: Gud är GOD!

1 kommentar:

  1. Vi är så glada för er skull Daniel! Ni kommer få det helt fantastiskt och vi kommer be för er massor!!! Kul det ska bli att vi äntligen får ett västkust kontor här!

    Martina

    SvaraRadera