onsdag 20 maj 2009

Hjältarna samlas!

Igår kom ÄNTLIGEN Samuel Strandberg till Stockholm! Samuel är vår basledare i den muslimska staden Harar på Afrikas Horn.
Samuel är en ung kille, men har redan varit basledare i två år, och gör ett FANTASTISKT jobb! Människor blir frälsta i stort sätt varje vecka, och de fylls med Ande, döps och lärjungatränas.

Samuel bor hemma hos mig över Harvest Cry, och kommer sedan ta några dagars semester i Sverige innan han åker ner till basen igen och fortsätter arbeta. Igår när vi satt och åt kvällsmat berättade han de sex pelarna och principerna som han bygger Mission SOS Afrikas Horn på. Vill du veta? Är du beredd? Här kommer de:
1. Bön
2. Predikan
3. Bön
4. Predikan
5. Bön
6. Predikan

UNDERBART! Varför krångla till evangelium och kristet arbete mer?? Detta är ALLT vi behöver för att bygga Guds Rike! Och det går bevisligen bra för Samuel efter dessa principer... Välkommen "hem" Samuel! (Kika gärna på Samuels blogg - länk här till höger!)

En annan Gudsman som anlände i dagarna är Walter. Tillsammans med sin fru Linda bygger de Mission SOS Missionsbas Balkan nere i sydvästra Bulgarien. De har varit där i 4,5 år nu, har en stark församling, och tränar dagligen framtidens ledare i deras bibelskola. Till hösten räknar de med att arbetet är så självgående och starkt, och att de lokala ledarna är så pass mogna, att de kan lämna över helt och hållet i deras händer.

Så i december/januari flyttar de hem till Sverige för att kliva in som pastorer i SOS Church. Det ska bli så roligt och uppfriskande att jobba vid Walters sida. (Kika på Walters blogg - länk till höger!)
Välkommen hem brorsan!

Både Samuel och Walter kommer att undervisa ledarskap under helgens Harvest Cry. Missa inte det! Nu på lördag klockan nio på morgonen träffas vi på Warfvinges väg 26 i STHLM för undervisning. Kom!

Har även precis hämtat Timothée Zurcher från Bienne, Schweiz på Arlanda. Han är en mycket god vän som driver en superfräsch, ungdomlig och stark församling tillsammans med ett gäng unga galna mellaneuropeer. Tim valde att komma till Harvest Cry före en stor konferens i Lusanne där Reinhard Bonnke ska tala. Jag blev jätteglad:)

Från hela världen dyker de upp nu: Hjältarna samlas för Harvest Cry 2009! Kom du också! www.missionsos.org

Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar