måndag 23 november 2009

Jägaren Daniel!

En av mina mer okända sidor är jägaren Daniel. Ja, jag tog jägarexamen i ett inspirerat ögonblick för elva år sedan, och har sedan dess jagat EN GÅNG!
Därför blev jag glad när inbjudan kom från Norge för några månader sedan: Kom och predika på vårt Jaktläger i de norska skogarna - jakten får du på köpet!
Sagt och gjort, jag var i Norge helgen som ligger bakom....

35 testosteronstinna män samlades ute i ödemarken för att njuta själsligt och andligt. Kvällsmöte på fredagen då jag talade om "Kristuslikhet - sann manlighet!"
Lördagen var sedan "the big Day!" då vi skulle ut på jakt!

Jag och Samuel Willkander som var med mig kom tillsammans i ett av tre jaktlag. Vi skulle med hundars hjälp driva fram rådjur att jaga. Tidigt, tidigt gav vi oss iväg; adrenalin och förväntan pumpar i kroppen, dagen lovar solsken, och mackorna är färdigpackade i ryggan.
Det är något speciellt med att sitta i total tystnad ute i skogen, se solen sakta gå upp, höra kvistar som bryts, hundars skall och fåglars läte. Jag njöt!Efter 8 timmar på pass har jag dock ej sett en levande varelse! Jakt är kanske inget för mig...??:)
Ett skott har jag dock hört - någon i jaktlaget sköt någonting!!!
Väl ihopsamlade igen visar Ragnar stolt upp sitt byte: En ekorre har sköt med hagel på nio meters avstånd! Oerhört manligt....hrm...Som tur var sköt de andra två jaktlagen var sitt rådjur, och en hare, så jakten måste ändå räknas som lyckad. Jag fick åtminstone vila en hel dag.
På kvällen talade jag om manlig auktoritet och positiva och negativa exempel. Guds närvaro och helig Andes kraft var utgjuten!

Jag och Samuel flög sedan hem på söndagsmorgonen för att hinna hem till SOS Church på eftermiddagen. Vilket drag!! Jag tolkade johannes Amritzer som predikade, underbart!
Frälsning, nya medlemmar och Guds kraft! Jag är världens lyckligaste pastor!

2 kommentarer:

  1. Ja män har i alla tidere varit jägare inte konstigt att män tycker det är tilltalande. Det som är gömt under lager av socialisering kommer fram till slut... och man njuter...

    SvaraRadera