fredag 12 juni 2009

Sår!

Alla människor har haft sår på kroppen. Du också, eller hur? Vi ramlar, vurpar, blir slagna, sjuka, råkar ut för olyckor, bett, stick, vi opereras och förbinds. Alla har vi olika och lika erfarenheter av sår. Djupa, ytliga, farliga, harmlösa, blodiga eller koagulerade.

Är vi varsamma och milda mot såret brukar det läka fint efter ett tag. Missköter vi såret blir det lätt infekterat, ömmande och irriterat. I första fallet slutar det med ett oskyldigt ärr, i det andra i värsta fall med en livsfarlig infektion, eller dysfunktion i kroppsdelen med såret.

Precis samma sak gäller våra själsliga sår. Alla går vi genom perioder och situationer i livet som sliter, river, skär och attackerar. Ibland från okända människor, ibalnd från de närmsta. Resultatet blir till sår. Stora, blödande, öppna sår i själen... Hur vi sedan behandlar de såren påverkar resten av våra liv.

Har du blivit sviken eller besviken någon gång? Har du blivit beskylld, baktalad, attackerad eller misshandlad? Vad hände med ditt sår? Hur känns det idag? Är det kanske ett fint litet ärr som påminner dig om en händelse ur ditt liv som gett dig ny vishet och erfarenhet, eller är såret fortfarande ömmande, infekterat och fullt av bitterhet?

Jesaja säger, och Petrus repeterar, att "genom Hans sår har vi blivit botade!" Bara ett kraftfullt möte med Jesus kan ge dig fullkomlig läkedom för din själ!

På söndag har vi sista offeciella mötet i SOS Church innan sommaruppehåll och laddning inför församlingsproklamationen. Då kommer jag predika om Sår. Kom och upplev ett helande! Och du, ta med dig ALLA dina ickekristna vänner! Budskapet blir enkelt, lättförståligt och glasklart om Jesus...

Vi ses på Mai Thai, nu på söndag klockan 16.00. Vägbeskrivning här!
Vi äter en god buffé, njuter av god gemenskap, och lyfter upp namnet Jesus!

Vi ses!

6 kommentarer:

  1. Trodde i en tusendels sekund att din son råkat ut för något men när jag tittade på foten en halv sekund till såg jag att det inte VAR (ha, ha) så.
    Det där med sår är helt sant, så viktigt att hantera dem rätt!

    SvaraRadera
  2. Ja sår kan man ha hela livet en del älskar faktiskt sina sår.

    Självföraktet och besvikelsen blir kan bli en drivkraft till att dra sig undan från världen att ursäkta sin avfällighet och svaghet.

    Andra har så djupa sår att det enda som hjälper är att dricka djupt av nåden att bada i hans kärlek för att på nytt känna strömmarna flöda ut mot andra människor.

    Att förlåta sig själv och sedan andra förlöser smörjelsen igen. :)

    SvaraRadera
  3. Hej! Ska bli väldigt kul att få komma på söndag och ÄNTLIGEN få vara med på SOS CHURCH möte!!! Woho!!!

    SvaraRadera
  4. Hejsan :-))

    Vi måste erkänna våra sår för att Jesus ska kunna hela/bota oss.

    With joy :-))

    SvaraRadera
  5. Jag hade ett sår förut som var så hemskt så att det slutade i depression och självmordstankar. Sen kom Jesus och förändrade hela situationen på ett ögonblick. That's my God... :D
    Har nyligen lagt upp vittnesbörd om det på toliveforchrist-bloggen. ;)
    God bless!

    SvaraRadera
  6. Hej! åh vad predikan låter spännande. Jag vill vara där trots mitt operationssår. Vet inte om jag orkar. Ett är då säkert, jag har lärt mig mer om sår: ) / Pastor Julia

    SvaraRadera