måndag 12 augusti 2013

Vem kan bli en ledare?

Läste Paulus andra brev till Timotheus idag, och såg en gudsmans sista visdomsord till en andlig son innan han vet att han ska dö; men även den helige Andes ord till oss som församlng och kristna idag. Det berörde mig djupt.

En fråga som behandlas mycket i brevet, likaså i det första brevet, är ledarskap. Vem kan bli en ledare? Vilka är kvalifikationerna?

Många skulle leta efter smarta människor; andra efter karismatiska. Vi skulle se till andliga gåvor, hur duktig någon är på att predika, eller hur sociala de är. Vi skulle kanske leta efter potiential, talanger och utgångsbetyg från utbildningen.

Vad letar då Paulus efter?

"Och det du har hört av mig inför många vittnen ska du anförtro åt pålitliga människor, som i sin tur ska bli utrustade att undervisa andra."
2 Tim 2:2

Pålitliga människor. Faithful. På grekiska: Pistos - sann, trovärdig, trogen, pålitlig.

Andliga gåvor är superviktigt. Potential och talanger är spännande. Men det Gud letar efter är pålitliga människor!

En pålitlig människa kommer inte försent till jobbet. Och går inte tidigare. En pålitlig människa glömmer inte bort ett möte, lämnar inte in en uppsats efter deadline, och slarvar inte med uppgiften som han eller hon blivit betrodd med. En pålitlig människa håller löften, bryter inte ett förtroendeställer upp om möjlighet finns, och talar inte bredvid mun. För en pålitlig människa är ett nej nej, och ett ja ja. En pålitlig människa ber om förlåtelse; kommer inte med en bortförklaring eller en förklarande ursäkt. En pålitlig människa försover sig inte mer än en gång:)

Är du pålitlig?
BRA! Du kvalificerar du till ledarskap! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar