fredag 29 juni 2012

Semestertips!

Jag och familjen är mitt i semestern och har lyckats landa i vila och glädje.

Då vi är tidigt ute med semestern så kan jag ge er lite tips till er semester:

1. Gör din fru lycklig!
Shopping, IKEA, utflykter, laga mat och överraska!

2. Gör dina barn lyckliga!
Djur, kojor, gungor, bus, lekar, fantasi, glassar och lekparker.

3. Läs en bok!
Och sedan en till...och en till...och en till!

4. Ut och spring!
Jag vet, det känns som att det tar emot innan, men du ångrar dig inte efteråt! Spring igen.

5. Gör en nostalgitripp!
Vad var typisk sommar när du var barn? Upplev det igen! Lukter, smaker, platser, personer! Nyklippt gräs, fet mjölk, stark saft, Kalmarsund, stackmyror och Calippo.

6. Be, lovsjung och läs mycket Bibel!:)

Enjoy!

torsdag 28 juni 2012

Teori eller praktik?

Kan inte sluta tänka på allt Gud gjorde och gav under vår festival i Tanzania för två veckor sedan...
65 000 människor i publiken sista kvällen (fick höra att det i Dar es Salaam ALDRIG samlats mer än 70k människor av någon anledning! Det var i slutet av 70-talet när Bonnke hade en festival där...)

Vi hade med oss det största teamet hittills - nära 190 personer! Och allt flöt på fantastiskt bra. Tack Jesus och fantastiska medarbetare! (ping Coffe och Maria!)
Mina barn fick uppleva en festival - tusentals frälsta, demonutdrivningar, hundratals helandemirakler och massandedop. Älskar att få ge mina barn den upplevelsen!

Det som fascinerar mest är nog ändå våra outreachs: Vi lyckades skicka ut våra elever från SOS Missionsbibelskola och MCM-Ministry School (vår amerikanska bibelskola) fyra dagar för att predika på gator, i parker, på caféer, i rondeller och på marknader. På fyra dagar BAD VÅRA ELEVER MED ÖVER TUSEN PERSONER TILL FRÄLSNING ute på gatorna! Jag är fortfarande ödmjukt tacksam och lycklig för att Jesus gav oss ett sånt enormt genombrott för våra elever...

Så min fråga: Vilket typ av liv vill du ha? Ett liv i kristen teori eller kraftfulla praktiska bevis på att du är en kristen? 
VÄLJ ATT INVESTERA ETT HALVÅR PÅ EN BIBELSKOLA SOM GÖR SKILLNAD! Har du inte ansökt än till SOS Missionsbibelskola eller SOS Leadership Accademy så gör det NU! Gud bekänner sig och kysser utbildningen om och om igen - inte på grund av att vi är störst bäst eller vackrast, men för att Jesus gör någonting speciellt år efter år...

Varmt välkommen till SOS!

måndag 25 juni 2012

Hemma och semester!

Idag på morgonen landade familjen Elvelyck i Stockholm igen efter att ha varit på resande fot i två veckor: 8 dagar festivalarbete och 6 dagar sol och bad - ljuvligt!

Jag (eller Stephanie!) kommer att återkomma med bilder och berättelser.,,men inte just nu...
Idag är det en stor tvättdag och underhålla resetrötta barn. I tre veckor har vi nu semester. Hoppas på lite sol och mycket glass! 

Tjo!

fredag 15 juni 2012

Rapporter från Afrika!

Hundratals människor har blivit frälsta på gatorna när våra elever predikat under tre dagar, och MASSOR av människor blir botade i sina kroppar. Jesus rör sig i Dar es Salaam! Stå med oss i bön de tre dagar vi har kvar! 

söndag 10 juni 2012

Familjen Elvelyck på äventyr!

Ikväll flyger jag och hela familjen ner till Tanzania för att vara en del av Dar es Salaam Signs & Wonders Festival!
Novali var på en festival i Nicaragua 2008, men mina två pojkar har aldrig varit med tidigare.
Jag är så lycklig och glad att få visa dem ett äventyrsliv med Jesus, där resultatet är förvandlade och upprättade människor! 

Förhoppningsvis kommer jag kunna uppdatera er en del via bloggen.
Stå med oss i bön!

Nu drar vi!

fredag 8 juni 2012

Fungerar verkligen gatumission?

Följande och liknande statistik ploppar upp allt mer: Man frågar en genomsnittsförsamling hur många som hört budskapet om Jesus på gatan och blivit frälsta genom det där på asfalten. Den vanliga responsen är att INGEN räcker upp sin hand; och slutsatsen är således att man bevisat att gatumission inte fungerar, eftersom resultatet är lika med noll.

Dessvärre är detta cirkelstatistik som bygger på sin egna inneboende logik och därför bara bevisar sig självt; tesen både bekräftar och bevisar sig själv. Ohållbart!

SJÄLVKLART är få frälsta på gatan idag eftersom ännu färre predikar om Jesus på gatan!

Om du tror att gatumission inte fungerar så utmanar jag dig att komma till SOS Church i Stockholm och ställa samma fråga. En skog av händer kommer att räckas upp! Varför? För att vi fortfarande tror på och praktiserar gatumission!

Jag misstänker att svenska kristna idag älskar ovan nämnda statistik, för då kan de gömma sig bakom den när de såger att de inte vill ut och predika. Egentligen är det dock troligtvis både lättja, bekvämlighet och människofruktan som är de ordentliga orsakerna...
I Bibeln predikar man på gatan! Studera de första kristna! 
Paulus i Apg 2. 
Johannes och Petrus i kap 3.
Apostlarna i kap 5.
Stefanus i kap 6. 
Filippus flera gånger i kap 8.
Paulus i kap 9, och genom resten av Apg!
Jesus behöver nämnas på gator och i städer igen! Vi tror stenhårt på det i SOS Churh. Predika frimodigt, fånga människors uppmärksamhet, predika enkelt, illustrera rikt, vittna för grannen på bussen.

Vi lanserar nu till och med SOS Street Mission där våra församlingsmedlemmar kommer vara ute i Stockholms olika stadsdelar och områden VARJE fredagskväll!
Jag är full av förväntan på vad resultatet kommer att bli genom det...

Vill du vara med och evangelisera på Stockholms gator, maila street@missionsos.org och anslut dig!
Vi ska ALDRIG sluta ropa ut Jesus på gator bland folk! Ingenting kan stoppa oss!

Ps: Och nu, denna helg drar vi, 190 pers, till Dar es Salaam för att inta den stadens gator....wow!!

onsdag 6 juni 2012

Spännande nyheter...

Sitter i skrivandets stund och jobbar massivt med två kolosser: Festivalen vi har i Tanzania om bara några korta dagar; och Bibelskolans NIONDE avslutning!
Ja, den nionde klassen på Bibelskolan, och den tredje på Ledarskolan tar examen imorgon. Fantastiskt! Jag kan nostalgiskt tänka tillbaka på varje år vi haft och bli varm och tacksam. Så mycket fantastiska människor har tagit ett eller flera år hos oss där de utrustats och fördjupad både kunskap och passion. Många gör idag hjälteinsatser på så många platser, i så många länder, i så många olika kyrkor och organisationer runt om i världen. Jag är tacksam till Gud!
Nu är det dags för nästa kull. Kul i år är att det är fler elever än någonsin som blivit frälsta på gatan, i våra hem, eller på våra möten som nu tar examen. De har vuxit så otroligt mycket! Känner mig som en stolt farsa på studenten:)
Vad är det då för nyheter på gång...?? Ja, jag kan avslöja att det är MASSIVA nyheter på gång gällande vår Bibelskola! Det pirrar i magen och jublar i hjärtat bara jag tänker på det. Skriver inte mer här och nu, men rekommenderar dig att hålla alla ögon du har vidöppna den närmsta månaden....

Ska DU vara med på det äventyret?


Blessings!

lördag 2 juni 2012

Äntligen hemma!

Imorgon predikar jag i SOS Church både klockan 12.00 och 16.00.
Jag kommer att ge ett utmanande budskap inför sommaren; du vill inte missa det!

Vi ses på Warfvinges väg 26!
Varmt välkommen!