tisdag 27 september 2011

Världens bästa liv

Flexibilitet!
Fick en bonushelg i Norge denna helg. Hade 30 minuter på mig att packa väskan innan jag var tvungen att rusa till flyget. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men fick en underbar helg tillsammans med vilda norska syskon.
Predikade på en Bönekonferens i Mellannorska Levanger. Hungriga människor som sprang fram på eftermötena redan innan någon inbjudan getts. Härligt!

Tyvärr så missade jag en helg jag skulle predikat hemma i SOS.... Men ersättaren blev ingen annan än Johannes Amritzer, så jag vet att församlingen inte blev ledsen, utan lyfte två snäpp extra;)

Imorgon kliver jag ÄNTLIGEN in på Bibelskolan för första gången(!) denna termin och undervisar. Och ämnet är inget annat än BLODSFÖRBUNDET! Under sju dagar ska jag njuta tillsammans med hela klassen och se en FET uppenbarelse landa i deras hjärtan.

Har några intensiva veckor framöver då jag undervisar nästan varje dag + besöker Korskyrkan i Gävle + helgen vi har tillsammans med Wilfred Lai!
Måste leva världens bästa liv....:)

torsdag 22 september 2011

Slutspurt!

I församlingen ber och fastar vi just nu... Några 40 dagar, andra två, men vi står tillsammans och ber om en förvandlad stad!
Vi har varit igång i snart fyra veckor, och har bara två kvar framför oss... Slutspurt!

Det händer mycket under dessa dagar. 
Huvudet blir tröttare och har svårare att fokusera efter en lång dag med mycket arbete. Hungern har försvunnit, men längtan efter att få smaka och tugga mat blir starkare och starkare för varje dag. Man ser grillade kycklingar och varmrökta laxar överallt;)

Men framför allt:
Hjärtat krossas och blir mjukare. Beroendet till Gud växer. Man hör och ser så mycket tydligare. Man längtar ännu mer efter bön och att läsa Bibeln. Och tron växer...
Han måste bli större, och jag mindre...

Jag har landat i Matteus kapitel åtta och nio under hela fastan: Jesus botar massor av sjuka i dessa kapitel! Vi, Kristi Kropp, Församlingen, MÅSTE göra samma sak! Jag ber om mirakler i Stockholm! Favör i Stockholm! Nya människor att möta, hjälpa, tjäna och älska! 

Nu går vi in i slutspurten... Lördagen den 8e oktober äter jag igen. Samma dag har vi Ledarsamling och får sitta ner och lyssna till Wilfred Lai från Kenya. Dagen efter har vi Supersunday på Stockholms universitet....jag tror Gud om FETA mirakler!
Inte alls för att "vi förtjänar det" efter 40 dagars fasta...men för att tvivlet har dött av svält, tron vuxit sig starkare, och hjärtat säger tydligare än någonsin: Det är inte jag eller vi i SOS som gör jobbet - det är du Gud, och Din är äran!

Stå gärna med de sista veckorna! Eller åtminstone några dagar till. Läs Matteus 8 och 9, och TRO! 
Vi ses helgen 8-9 oktober. Fett välkommen!!!



onsdag 21 september 2011

Prio 1!

Vad var det som fick Gud att lämna sin rikedom, härlighet och makt för att bli en människa?
Vad var det som fick Jesus att motivera sina dryga 30 år på jorden och 3 år i tjänst, och orka ge sig hän varje dag?
Vad var det som fick Honom att tillslut, genom orättvis behandling och falska anklagelser, gå hela vägen  och slutligen dö en oskyldig död för den skyldige?

Vad är med andra ord Guds prio 1?

Vad är därför det centrala i tjänsten jag bär idag och syftet med fem timmars sömn per natt och hårt arbete på dagarna?
Vad ska hållas högst, prioriteras mest och alltid vara drivkraften i ditt och mitt liv?
Vad är motiveringen till alla våra kommittéer, idéer, och program?

Svaret är...
Människor!

Glada, sorgsna, trötta, lyckliga, svaga, rika, utstötta, sjuka, fattiga, förvirrade, smarta, stressade, gamla, vackra människor!

Fick en kram, en uppmuntran och ett tack från en underbar människa som fått börja om, fått en ny chans, fått lära känna Gud, tidigt idag på morgonen.

Jag påmindes då igen om det viktigaste i livet: Att få hjälpa en annan människa!

You start taking care of Gods greatest priority (people), watch as he begins to take care of your priorities.




lördag 17 september 2011

Snabb rapport från Norge...

Befinner mig just nu på Harvest Cry, Arendal, Norge, tillsammans med 19 vilda och Jesuspassionerade ungdomar och ledare från SOS Youth!

Igår predikade vår ungdomspastor från STHLM Jonatan Kvist så underbart, och 25+ rusade fram på inbjudan att få möta Jesus! Underbart!
Nu är det strax finalkväll...
Jag hör bandet repa i rummet bredvid, jag har ett budskap från Jesus hjärta, och jag hoppas på mängder av ickekristna besökare ikväll! Ber om frälsningsunder och feta andedop!

Lets go!

torsdag 15 september 2011

Gud, Big bang och Svarta hål Del 2

Kul att följa bloggens statistik. Det enskilda inlägg som haft ohotat flest läsare är ett inlägg från förra sommaren där jag talar om Gud vs vetenskap i allmänhet, och Big Bang i synnerhet. Faktiskt mycket oväntat, men kul! Du hittar det inlägget Här!

Jag blev uppmärksammad på det inlägget då jag fick en kul kommentar igår; så låt mig spinna vidare i mina tankar genom att svara "Anonym"!


Hej Anonym!
Visst står det "6 dagar", men det skulle mest bli ytligt att tolka in det som ett 24h-dygn i vårt perspektiv. Varför? Jo, framför allt för att vår måttstock till att mäta ett dygn är vår sol; och solen tittar inte fram förrän på den fjärde "dagen":)

Det hebreiska ord som används här är yom, och det översätts, helt rätt, ofta med "dag", men från ordboken hittar vi även: "an indefinite periode of time, an era with a certain characteristic, longer periods, seasons or years."

Med andra ord läser jag att Gud skapade universum i 6 "steg".

Vissa kristna kanske skulle bli nervösa när jag inte tolkar det som 24h, men jag tillhör som sagt inte dem. Det grundläggande syftet med skapelseberättelsen i Bibeln är inte "hur" Gud skapade världen, utan "varför". 
Jag säger inte att jag tolkar allt allegoriskt, absolut inte, men nödvändiga detaljer för att vetenskapligt förstå varje enskild process i skapelsen finner vi inte i Bibeln. 

Jag finner dina vidare resonemang spännande, men med en allvarlig brist.
Ja, Heisenbergs osäkerhetsprincip och kvantmekanik ger spännande, och ibland rent filosofiska resonemang, men de bevisar vare sig det ena eller andra.
Ja, idag ser det utan tvivel ut som att slumpen styr, och att orsak och verkan är passiva åskådare på subatomära nivåer, men...

1. Oavsett om det är Gud eller moder natur som ligger bakom, så tror jag snart, när vetenskapen vinner ny mark, att vi kommer att se att universum faktiskt har mer ordning i slumpen än vad vi hittar just nu. En teori kan vara fullt vetenskaplig sann idag, men imorgon behöva ge vika för en högre teori som förklarar allt på ett nytt sätt. Newton vs Einstein är väl det mest klassiska exempel som går att hitta...

2. Heisenberg kan idag användas i studier av befintlig materia och hur olika partiklar beter sig ("de kan vara på fler ställen samtidigt"); men inte användas i att förklara ett tillblivande av materia. Där blir vetenskapen halt. 

Fortfarande finns ingen tillfredställande förklaring på hur inte ens ingenting kunde bli allt. Ah, vackra tanke!

Till sist:
Du menar att min komplexa Gud utan skapare är onödig i ett skapande av ett relativt sett mindre komplext universum.
Fel.
Om Gud skulle vara materia: Ja, då har du rätt! Nu är Gud "något annat"...nämligen Ande!
Einstein och relativitetsteorin ger oss att: Utan materia - ingen tid! Tiden och rummet är två sidor av samma sak!

Einstein har med andra ord hjälpt oss teologer väsentligt i att förstå hur Gud kan vara evig: Innan min komplexa, omaterialistiska, Gud skapade universum så fanns heller ingen tid. Allt var alltså ett enda stort nu. Eller ännu hellre; allt var en rådande evighet utan tid:)

Vetenskapligt förstår vi aldrig Gud. Men vetenskapen kan fylla i färg och detaljer i vår vackra Gudsbild.

Ska du, Anonym, fullt ut förstå Gud, om du är nyfiken på riktigt menar jag, då hjälper inte teorier, argument eller resonemang - då behöver du möta den Gud som var komplex, helig och Ande, men som "blev kött", blev en människa, och vandrade här. Honom kan vi se, förstå, och fascineras av. Han hette Jesus, levde och dog för 2 000 år sedan. Du hittar honom i Bibeln: Läs Matteus, Markus, Lukas och Johannes berättelser där...

Lycka till!

onsdag 14 september 2011

Jag ÄLSKAR Indien!

Inom några år springer Indien om både USA och Kina som världens största ekonomi. I världens största demokrati trängs högutbildade naturvetare och ekonomer med slumens vidskepelse och fattigdom.

I Indien är engelska ett av huvudspråken, och framtidstron stark. Människorna i Indien är hårt arbetande och initiativrika. I Indien blandas urgammal historia med högteknologi; urgammalt förödande kastväsen med bubblande förväntan på morgondagen.

Indien. Ett enda land. Stort som en egen kontinent. Här finns också, och ensamt här, 1/3 av världens onådda folkgrupper! Av de cirka 2300 folkgrupperna som trängs här, räknas cirka 2100 av dem fortfarande som onådda av de goda nyheterna om Jesus.

Indien...världens enskilt största missionsland... 

Just nu utbildar SOS India 18 stycken lokala församlingsplanterare som i december utexamineras med ett uppdrag: Vinn människor + Plantera församlingar!

Be för våra lokala ledare Asokan och Cici. Ge massor av pengar in i mission av ett av världens viktigaste länder! 

Jag älskar Indien! Kommer alltid prioritera detta land på missionsagendan...

Njut av denna video:)

tisdag 13 september 2011

Vi ber!

Ledde böneskolan denna morgon. Underbart!
Bad för eleverna; bad om jobb för fler - tror snart det sker mirakler för många av dem! - och bad att församlingens vision för Stockholm skulle landa i deras hjärtan under deras år på skolan. "För alla folk, till alla folk. Urförsamlingen mitt i STHLM och till jordens ände...." Många av eleverna ska få egna lärjungar under året, och döpa i vatten!

Varje dag börjar vi med Bön och Lovsång på skolan. Det gör så mycket och ger massor! Njuter fett varje gång jag kan vara med - hur lite sömn jag än fått natten innan;)

Längtar du att stå med oss i bön? På fredag kväll leder pastor Walter SOS Church i höstens första Bönenatt. Mellan tio på kvällen till två på morgonen kommer en stor del av församlingen vara på plats i våra lokaler för att be! DU är supervälkommen!

lördag 3 september 2011

Sex år med Stephanie!

I början av november är det nio(!) år sedan jag första gången pratade med Stephanie, och IDAG är det sex år sedan vi gifte oss.
Stephanie; Jag har utan att tveka haft de bästa, underbaraste, mest spännande och roligaste sex åren i mitt liv!
Ingen vill jag hellre ut och resa med, titta på en film med, skratta ihop med, samtala med, sova bredvid, sitta tyst med, dansa med eller be tillsammans med än dig!
Du förgyller varje dag! 

Jag har under åren lärt mig så mycket av dig; och även om vi nu och då haft våra duster, så är min kärlek till dig större och starkare än någonsin! Jag skulle inte ändra på något hittills; vår tid tillsammans är som den vackraste saga.

Stephanie:
Tack för att du alltid är vis och vågar säga vad du tycker!
Tack för att du hjälper mig att tänka rätt när jag är upprörd eller stressad!
Tack för att du alltid visar mig så mycket kärlek, även de dagar jag varit ett svin...
Tack för att du är världens bästa mamma och varje dag lär mig att bli en bättre pappa.
Tack för din nyfikenhet, din spontanitet, ditt djupa skratt och ditt vackra leende.
Tack för ditt tålamod, din generositet och din otroliga omsorg om mig, familjen, allt och alla!
Älskling; vet ingen renare än du.
Tack för sex vackra år. Förlåt att jag inte är hemma för att fira idag:( Kompenserar det snart...jag lovar;)

Nu intar vi framtiden ihop!
Future, watch out: The Elvelyx are coming!

torsdag 1 september 2011

Missa INTE!

Ta ledigt! Spara pengar! Dra med dina vänner och din familj - för i juni 2012 drar vi med oss det största teamet vi någonsin haft och intar Dar Es Salaam på Tanzanias Östkust!

Denna resa blir vår missionspraktik för tre av våra bibelskolor. Eleverna fick reda på detta skolans första dag förra veckan, och jublet kunde inte missförstås.
Vi ska inta en mångmiljonstad där det bor 70 % muslimer med de gladaste och bästa nyheterna i världshistorien! Vi har än så länge drygt 1 000 lokala församlingar i regionen som är redo att hösta in en fet skörd nu! Vi har siktet inställt på den nationella fotbollsarenan och drömmer om att få samla över 100 000 människor där varje kväll! Vi ber och fastar för att få se 10-tusentals människor frälsta, tusentals botade i sina kroppar, och många hundra församlingar som planteras!
Det är klart som korvspad att du måste följa med!!Ett stort gäng från USA kommer med; ungdomar från Norge har börjat mobiliseras; hela SOS Church står på tårna redo att springa; minst två församlingar i Schweiz planerar att sända med teamare - nu väntar jag på dig! Tänk om vi kunde vara över 200 teamare som står axel mot axel! Wow!

Avsätt redan nu två veckor i juni! Häng med och inta denna megastad med fest, glädje och evangelium! Jubla över mirakler, jobba hårt, och njut med oss efter en fullbordad festival av något av världens bästa safari och/eller på några av den afrikanska kontinentens finaste stränder!All inclusive kommer att landa på runt 12 000 SEK för två veckor. Charter - släng dig i väggen! Detta blir 100 ggr bättre!
Anmäl dig så snart du kan direkt till mig, eller på vår hemsida här!Nu gäller det! Vi ses i Afrika!