tisdag 31 maj 2011

Hopp och förtvivlan...och hopp igen!

Var på plats vid Stockholms stadion med Sveriges mest vältränade(?) 20 000 individer i lördags morgon. Hade fyllt mig med kolhydrater som motsvarade många tusen kalorier dagen innan; sovit gott, var utvilad och mer vältränad än någonsin tidigare i mitt liv:)
Innan starten tog jag dock mitt förnuft till fånga och besökte läkartältet då jag haft en förkylning i fem dagar...

Snopen och lite tom gick jag ifrån det tältet tio minuter senare med ett läkarintyg i handen som sa att jag inte fick springa 42 km... Hade träffat en läkare tidigare i veckan som var positiv att låta mig springa, men denna idrottsläkare "förbjöd mig" (uttryckte sig så, även om han inte hade makt att faktiskt stoppa mig att springa...), speciellt när han hörde att jag var trebarnsfar.

Tråkigt, tråkigt...var lite nedstämd halva den dagen, men med hjälp av en älskvärd fru och en ande som vittnar i hjärtat så var jag snart back in business:)
Fortsätter att träna i formen jag är just nu. Tror att jag kan få en fantastisk träningssommar och letar nu dagligen om det inte finns något passande Marathon i Europa till hösten...:)

För övrigt så är det examen på Bibelskolan på torsdag, och jag predikar hemma i SOS Church nu på söndag. Livet leker och jag är lycklig!
Om två veckor flyger hela familjen till USA och börjar en högintensiv sommar med många möten VARJE vecka både i Amerika och Europa fram till mitten av augusti.
KUL!

PS: Grattis Andreas, Anders, Philip och Coffe som alla sprang hela vägen in i mål på bra tider i lördags! Way to go!

onsdag 18 maj 2011

Omskakat Stockholm!

För en liten stund sedan klev den amerikanska delen av vårt team ombord på sin amerikaflight efter tio omtumlande dagar i Sverige och Stockholm. Tillsammans med eleverna från vår Bibelskola har de vänt upp och ner på stora delar av staden!

Totalt tog 70 Stockholmare ett frälsningsbeslut under de sju dagar vi aktivt var ute på stan och evangeliserade! Wow, jag kan själv aldrig sluta fascineras över den helige Andes ledning i evangelisation: 70 människor som när de vaknade upp en solig morgon med vardagsbestyr inte hade en aning om att de innan dagen var slut skulle ha bjudit in Jesus att förlåta dem och ge dem ett nytt liv!
Våra elever har verkligen sträckt sig själva till nya nivåer! De allra flesta av dem har aldrig någonsin predikat om Jesus förut; nu stod de allra flesta på ett torg, en tunnelbana eller i en park och målade Jesus och proklamerade Evangelium för mängder av nyfikna människor!

Förutom frälsning har massor av människor även blivit andedöpta mitt på gatan(!), många har blivit botade, och två har redan hunnit döpa sig i vatten! En av dem direkt efter en outreach mitt i stan, efter att han blivit både frälst och döpt i Anden!
Några elever har även stött på lättare förföljelse...med andra ord har vi i stort sett hela Apostlagärningarnas register!
Jag är stolt som en tupp över alla elever och hur passionerat, frimodigt och omåttligt de tagit budskapet om Jesus till världens vackraste stad! Ni är bäst!

Är du ledsen att du missade detta äventyr så har jag två förslag till dig:
1. Kom till Stockholm och Stortorget i Gamla Stan nu på lördag den 21:a. Då har vi som församling del av den stora Jesusmanifestationen hand om evangelisationen på Stortorget! Det kommer att bli sprudlande, passionerat och FETT! Kom dit mellan 11.30-14.00!
2. Ansök till höstens klass i Bibelskolan/Ledarskolan! Jag har hört ryktas om att nästa år blir det fetaste äventyret hittills...:)

lördag 14 maj 2011

Lewis Kenzo Elvelyck



Du kom mitt i natten elva dagar för sent, men ändå rätt i tid. Älskad redan under nio månader, och från nu för resten av mitt liv. Så liten, men stor på en och samma gång.
Ja, du är stor. Stor och betydelsefull. Stor och ren. Stor och viktig. För mig, för vår familj, men även för åtskilliga människor du kommer att hjälpa, påverka och älska.Lewis, det finns så mycket att lära, att upptäcka, att göra och att se i världen. Lär dig mycket, varje dag. Upptäck nya saker, varje år. Gör nya saker, hela tiden. Och se ständigt på världen med ett barns ögon, även när du blir äldre.
Lär dig dock aldrig vad bitterhet är. Upptäck aldrig att det finns något som kallas grå vardag. Gör aldrig saker utifrån själviskhet. Och se varje soluppgång som om att det vore den första du någonsin sett, och den sista du kommer att se.Jag har bett för dig i nio månader, och jag kommer be för dig så länge jag andas. Jag kommer att be att du bär stora drömmar, att du springer längre än vad jag någonsin gjort, att du älskar Gud med passion, att du blir till hjälp för tusentals människor, och att du når alla ditt livs mål....alla utom ett - jag vill alltid att du ska ha något att sträva efter...
Lewis, jag längtar så efter att få lära känna dig! Vem är du? Vad finns i din personlighet? Vilka frågor kommer du att ställa? Vilka val kommer du att göra? Och vad kommer du lära mig?
Kanske kommer jag aldrig kunna ge dig allt du pekar på, men jag kan lova dig trygghet, kärlek, skratt, och att jag alltid kommer att göra allt som står i min makt att finnas vid din sida i medgång och motgång. Lewis, du är med mig och mamma nu. Du är med Novali och Denzel. Du är en Elvelyck. Men ännu mycket mer så är ditt liv i Guds händer, med änglar som går bredvid, med en tanke och kallelse från himlen.Dröm alltid stort, för Gud är stor. Se alltid längre, för där borta finns någon som behöver hjälp. Skratta alltid mycket, för skratt är smittsamt. Var alltid nyfiken, för det finns alltid något nytt att lära. Älska alltid människor, för kärlek smälter det hårdaste hjärta. Titta alltid människor i ögonen, för du har ingenting att skämmas över. Närma dig alltid Gud, så ska Han närma sig dig...
Oj vad jag älskar dig.

Lewis Kenzo Elvelyck: Välkommen till Livet, Universum och Allting!

torsdag 12 maj 2011

Dagens outreach, torsdag

Igår var ännu en fet dag ed frälsningsunder på Stockholms gator och i förorter och parker. Otroligt!

Vill du komma och vara med idag så är det dessa tider och platser som gäller:

- 10.00, Södertälje centrum och Hovsjö.

- 14.00, Södertälje centrum

- 18.00, Grillfest Hovsjö.

Hoppas du kan komma och vara med!
Vi ses söder om söder om söder;)


- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 11 maj 2011

Hårda fakta...

Mitt i missionspraktiken kan jag inte undgå att tänka på att det bara är två och en halv vecka kvar till Stockholm Marathon. Det innebär ungefär en och en halv vecka kvar att träna...

Vi är 7 löpare från SOS Church i år. Kul! Känns som jag varit med och satt en trend...vi får se hur länge den håller i sig:)
Det här är vad de ska förvänta sig:

- under loppet kommer kroppstemperaturen att stiga med 2-5 grader.

- alla löpare kommer att svettas ungefär en liter i timmen.

- de kommer att förbränna cirka 2700-3000 kalorier.

- blodvolymen minskar med cirka 4,7%

- genomsnittslöparen tappar ungefär 2,5 kilo vikt under ett lopp.

- de kommer temporärt att bli ungefär 2 cm kortare!

- och dina fötter kommer att se ut så här:


Lycka till grabbar!:)

- Posted using BlogPress from my iPad

Dagens outreach, onsdag

Några har frågat mig om man får dyka upp och hjälpa till när vi har outreach i Stockholm. Svaret är: SJÄLVKLART!!!

Vill du hänka idag så kommer tider och platser här:

10.00: Akalla och/eller Husby

14.00: Tensta och/eller Rinkeby

18.00: Grillfest Rålis, City

Hoppas du har möjlighet att dyka upp, vittna om Jesus, be för någon sjuk, och njuta av Guds kraft mitt i Sverige!

C u!


- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 10 maj 2011

Fullt ös i Stockholm!

Igår anlände de amerikanska hjältarna och kopplade direkt ihop med våra svenska styrkor för att invadera Stockholm med goda nyheter och mirakelkraft!
MCM Ministry School (Bibelskolan vi driver i USA tillsammans med Allison Park Church) och SOS Missionsbibelskola har gemensam missionspraktik i Stockholm!

Förberedda med bön, fasta, teamträning och massor av övning har eleverna nu redan efter bara knappt ett dygn sett många människor frälsta, och några som blivit mirakulöst botade ifrån sjukdomar - mitt på gator och torg!
Idag var det en hel skola i Södertälje som ställde in sina lektioner för att kunna vara med på outreachen två av våra team hade utanför skolan! Wow... Ingen Kemi den timmen, utan ett fräscht, relevant och kristallklart evangelium!

I skrivandets stund predikas det både på Rinkeby Torg och mitt i Tensta! Och ikväll går hela styrkan (drygt 55 personer!) samman för att slå till på Medborgarplatsen!
Ingen går säker....ingen kan undvika att höra om Jesus...hela veckan predikar våra elever, blir folk botade, tar människor emot förlåtelse och frälsning...

Och detta är inte onådda folk i Afrika, i Asien eller Sydamerika: Detta är en av världens mest sekulariserade storstäder! Jesus är mer aktuell än någonsin tidigare; Sverige ska bli förvandlat!
Så stolt över våra elever: Många var nyfrälsta i augusti. Många sa att de aldrig skulle våga vittna för någon. Många hade aldrig sett ett mirakel förut...nu LEVER de äventyret...wow!

/En lycklig rektor

PS: Sök nu till nästa år! Ett FETT år med Jesuspassion, mirakler, Gudsgemenskap, uppenbarelser och praktisk träning väntar DIG! Och redan nu filar vi på nästa åra missionspraktik...jag kan knappt bärga mig!!!! www.sosmissionsbibelskola.com

fredag 6 maj 2011

Relationstips!

I år är jag (än så länge!) vigselförättare för två härliga par. Det medför äktenskapssamtal och många timmar där jag och Stephanie får investera tips, råd och sundhet in i blivande äkta makar. Superkul!

Vi har varit gifta i sex år i september, och det är spännande att se att vi samlat på oss en hel del erfarenhet, tagit oss över hinder och problem, och idag är mer kära och sunda i vår relation än någonsin tidigare!
En av de bästa investeringarna du kan göra i ditt äktenskap eller relation är faktiskt att lyssna till erfarna människor som ger sunda råd - och här finns det en enorm marknad och en uppsjö av böcker att välja bland. För att du inte ska drunkna filtrerar jag här ut de bästa boktipsen jag och Stephanie kan ge dig, för din sunda relations skull. Enjoy:

- Love & Respect, Eggerichs
Utan tvekan den bästa relationsbok jag och Stephanie har läst. Så enkel, men så sann! De allra flesta problem i en relation bottnar i hennes behov av att vara älskad, och hans att bli respekterad. Lättläst, hög igenkänningsfaktor och massor av sunda tips för att slippa en ond cirkel i relationen, och istället vara generösa mot varandra.
En perfekt bok att läsa högt tillsammans!


- Kärlekens fem Språk, Chapman
Redan en klassiker med över 25 000 sålda ex bara i Sverige, men fortfarande lika bra.
Du vill älska, och visar din kärlek genom ditt kärleksspråk. Problemet är att din partner kanske (troligtvis!) talar ett annat kärlekssrpåk. En bok med massor av "aha-upplevelser".


- For women only, Feldhahn
Stephanie läste denna på vår bröllopsresa för snart sex år sedan, och upptäckte massor om mig:) Hon ville bestämt ha med denna bok på min lista. En bok för kvinnor om män. Jag har själv inte läst den, men litar på min frus omdöme.


- A celebration of Sex, Rosenau
En praktisk bok om sex. 100ggr bättre och mer sund än Expressens sexspalt. Sex med samma partner ett helt liv är inte som att spela samma skiva om och om igen, utan som att spela skickligare och skickligare på samma instrument hela livet för att skapa vackrare musik.
Rekommenderas varmt till alla! Speciellt om sexlivet går på rutin...


- Heder, Bevere
Den enda teologiska bok i denna hög, och alls inte skriven som en relationsbok i första hand. Dock fantastisk undervisning om att hedra andra människor, och då inte minst sin partner i en relation. Jag minns varmt vilken underbar upplevelse det var att läsa denna bok när den kom!

Ta nu tid, investera rätt, och bygg ett lyckligt och långvarit äktenskap ihop!

torsdag 5 maj 2011

För alla män, ÄNTLIGEN! ;)

Såg denna video på en god väns blogg för några dagar sedan.
Jag skrattar högt....speciellt i slutet.

onsdag 4 maj 2011

Varför blir inte alla helade?

Har fått denna fråga som kommentar vid några tillfällen här på bloggen, och jag insåg att jag måste skriva något om det.
Många, många frågar mig precis samma sak, men med olika uttryck och erfarenheter i ryggen, vart jag än reser i världen. Och varje gång sörjer jag för att jag inte kan ge dem ett tillfredsställande svar.

Varför kan du inte det Daniel?

Tid.
En timme hjälper en bit. Ett blogginlägg lång som en mindre bok skapar viss förståelse. Men frågan kräver känslighet, ödmjukhet och mottaglighet både av mottagare och frågeställare. Min erfarenhet i ett eftermöte, en onlinefråga, eller på en outreach ute på stan, är att frågeställaren (eller jag!) ofta inte har den tiden. Man vill ha en snabb lösning och ett logiskt svar. Man letar oftare efter en ursäkt eller efter lite medömkan, istället för att ödmjukt söka ett svar. Man söker hellre efter att någon ska bekräfta mina teorier, än öppna sig för ett svar som kanske skakar om mig...
Många snabba frågar har dock inte snabba svar; snarare tvärtom...

Därför kommer jag inte svara på frågan här på min blogg heller, sorry! Men jag kan initiera en tankeprocess som tillslut kan få landa i hjärtat på många av er:

1. Gud är större än oss. Han vet mer!
2. Det finns inte ETT svar på varför vi inte ser alla bli helade på en gång. Kan bero på många skiftande saker.
3. Jag bygger dock inte MIN teologi och Gudsbild på mina erfarenheter, eller uteblivna erfarenheter, utan på Guds Ord.
4. Guds Ord säger tydligt att helande (och ekonomiska mirakler!) är en del av Jesus försoningsverk på korset.
5. Jesus försoningsverk på korset gäller för ALLA människor i ALLA kulturer i ALLA tider!
6. Jag förstår inte allt, men väljer i första hand att fokusera det jag förstår och vet!

"Och våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade."
1 Pet 2:24

"De skall lägga händerna på sjuka, och de ska bli friska."
Mark 16:18
Jag VET att sjuka blir friska i Jesus namn! Och ja, jag har sett det med egna ögon: När jag har bett för människor, när andra i min närhet har bett, i min egen familj, och till och med i min egen kropp!
Jag bygger mina erfarenheter där, och tror att det Bibeln säger ÄR sant! Jag agerar utifrån vad Bibeln säger, och TROR på det! Jag ser det redan innan det har blivit till, och ger mig inte förrän det existerar...

Men du svarar fortfarande inte på varför inte alla....

Nej, jag vet. Jag har inte tid och möjlighet att skriva här. Och få skulle faktiskt ta sig tiden att läsa den boken.
Men har du kanske tid för ett längre svar? Söker du uppriktigt och ärligt och vill veta mer? Är du beredd att avsätta tid för ett bredare svar?
Svaret kommer att ta ett år i anspråk, men det är inte stöld av ett år, det är ett års livsviktig investering i ditt liv: Gå ett år på BIBELSKOLA!Hoppas jag får läsa din ansökan snart!
Och du, fortsätt att läsa vad Bibeln säger om helande, och ge inte upp! Jag tror på Gud, och jag tror på att DU kan få bli botad i din kropp!

söndag 1 maj 2011

The English experiment is over...

Guys!
Since the beginning of this year I've been blogging in English.
I wanted to try it out for four months to see if that would give me any more readers. That didn't happen. I guess I lost some of my Swedish readers, and got a few American, but it didn't grow as I hoped.

So. This will unfortunately be my last post in English for a while (unless thousands of English speaking people will protest!;) and I will go back to Swedish again.

But who knows what will happen in the future?!

Now I'm looking forward to Celebration in SOS Church in just a few hours!
See you there!


- Posted using BlogPress from my iPad