måndag 27 september 2010

Outreachidé

Let's reclaim the streets with the Gospel and use our talents to proclaim the message!
Vem kan lära sig göra vad han gör?! Du skulle ÄGA gatan! :)

Kossan.se

torsdag 23 september 2010

Stress eller harmoni?

I dagens samhälle...

...ser unga att all form av väntan är bortkastad tid.

...förlöses ilska, frustration och vrede om en webfilm eller hemsida tar mer än en minut att ladda ner.*

...slutar unga människor att använda armbandsur. Man anser helt enkelt att en "single function device" är totalt oanvändbar.*

...har snittamerikanen (pojkar) spelat över 10 000h data- och tv-spel innan de fyller 21 år!*

...har mindre än 20 % av befolkningen i väst familjemiddagar längre. Man äter då det passar in i mitt individuella schema.*

...dör fler av stressrelaterade sjukdomar än någonsin förr.

Vi blir stressade av att vi inte hinner äta - vi uppfinner snabbmat. Vi blir stressade att vi inte hinner vara harmoniska - vi söker sinnesfrid genom undervisning i livsenergi genom ljudboken på t-banan. Vi blir stressade av att inte hinna träffa vänner och familj längre - vi ursäktar oss genom statusmeddelande på twitter eller facebook...

Sorry, det finns inga andra genvägar än de urgamla stigarna: Tålamod, disciplin, ett starkt inre liv och en relation med "the Prince of Peace"....

Tack Jesus för att du är min Frid! Tack för sinnesro och harmoni!


*Källa M.I.T.

onsdag 22 september 2010

Förberedelsetider....

Förbereder:

- Undervisning för Ledarskolan senare i veckan: Talar om Ledarskap, underordnande och auktoritet på ett annorlunda sätt. Älskar att sitta ner med dem och samtala, de är såååå fina, genomtänkta och skärpta!

- Undervisning för Bibelskolan. Tro det eller ej - skolan är en månad gammal och jag har ännu inte undervisat mina älskade elever!!! (De har dock haft kanonlärare...!!) På måndag blir första dagen i Översikt över GT. I will give them a treat!!

- Predikan i SOS Church om två veckor. Vi börjar med månadsteman från och med oktober. Första temat blir Retro - back to the basics! Kul! Min helg ska handla om Frid/harmoni. Har lite spännande idéer angående det... Don't miss it! :)

- Stabsmöte ikväll. Träffar alla ambitiösa, duktiga och överlåtna medarbetare jag har på Bibelskolan.

- Cullens besök. Vecka 41 får skolan finbesök av Cullen Allan; pastor i Allison Park Church och rektor på vår systerskola där. Get ready for a blast!!

- Tillväxt i husförsamlingen. Nästa vecka ska vi be med nyfrälsta till andedop i vår husförsamling! Det är kraft och verktyg för att nå ut och vara vittnen: Räkna med tillväxt!

- Slutredigering av min bok. Ja, jag är en perfektionist:) Jag läser kapitlerna om och om igen innan jag tillslut vågar släppa dem till korrläsargruppen:)

- Mina resor i höst. Ska besöka församlingar i Sverige, Norge, USA och Schweiz. Många resor ska bokas, många predikaningar förberedas!

Jag tror på förberedelse och noggrannhet. Om vi lägger ner tid på att vara excellenta blir handlingsutrymmet för den helige Ande ännu större!
C ya!

tisdag 21 september 2010

94,3 % röstade rätt!

Enligt de flesta medier och rubrikerna de sätter innebär valresultatet kaos för Sverige.
Ja, det är tråkigt att Alliansen inte fick egen majoritet, men kaos...nej.

Under de senaste dryga 100 åren har vi haft minoritetsregering i nästan 80 år! Den mesta av tiden har det gått ganska bra för Sverige, och kaos har varit fjärran ifrån oss. Så när tidningsrubriker ropar ut: Kaos!, så säger jag: Chilla!
Det skulle kunna bli kaos om de rödgröna står samman i varje enskild fråga, och samtidigt lyckas få SD att rösta med dem för att fälla regeringen....något som är extremt främmande!

En förlust för alla var dock att vi för första gången i vårt lands historia har högerextremister i vår riksdag. Ja, det blåser högerpopulistiska vindar över hela Europa, men det är ingen tröst! Samma vindar svepte över Europa för 80 år sedan...
Jag väljer dock nu, när skadan redan är skedd, att se det positivt: 94,3 % röstade faktiskt rätt!

94,3 % röstade för människors lika värde!
94,3 % röstade för öppna gränser och hjälp till andra länder och människor i nöd!
94,3 % röstade för jämställdhet!
94,3 % röstade för öppen demokrati!
94,3 % röstade på partier och människor som genomtänkt har kapacitet att leda Sverige!

Det är dock EN BIG DEAL att de faktiskt blev inröstade i Riksdagen. När jag möter axelryckningar, eller människor som menar att det kan bli positivt för Sverige blir jag ledsen. Det är och förblir tragiskt att de sitter i riksdagen från och med nu.... Sverige, Sverige älskade land....

Nu, när SD sitter där de sitter i fyra år, ska de dock inte mobbas ut eller tigas ihjäl. Det var det enskilt största misstag övriga partier gjort i valspurten. Tar vi däremot debatt med SD offentligt så vet jag att svensken kommer att se att kejsaren faktiskt är naken....och att han försvinner inom fyra år.
Jag tror på Sverige!

lördag 18 september 2010

Mäktig bönenatt!

Igår samlades över 70 personer i SOS Church klockan 22 för att be. vilket tryck det blev! wow!

Vi bad för Sverige, Stockholms förorter, valet, onådda folk och nya missionsbaser.

När vi avslutade bönen fyra timmar senare var fortfarande 56 personer kvar. Vilka hjältar!
I LOVE MY CHURCH!
Published with Blogger-droid v1.5.9

onsdag 15 september 2010

Bästa av dagar!

När man får vara ledig och leka med sina barn! Ren lycka!:)
Published with Blogger-droid v1.5.9

tisdag 14 september 2010

Jag har skrivit en bok!

Yes! Äntligen är jag färdig! (I stort sett...)
Jag känner ingen större bokmal än mig själv, och jag har länge drömt om att skriva böcker. Så för ett drygt halvår sedan bestämde jag mig: Denna sommar i USA ska jag göra det! Sagt och gjort - alla kapitel utom ett blev skrivna i USA!

Det fanns en enorm glädje och självtryck i skrivandet! Vilket gjorde det mycket enklare och smidigare än vad jag faktiskt förväntade mig...

Boken har ingen titel ännu, men kommer att handla om tjänstegåvorna i församlingen; alltså aposteln, profeten, evangelisten, herden och läraren. En praktisk bok med lättförstålig teologi - en bok jag själv skulle behövt läsa som 19 åring för att själv förstå ledarskap och församlingsbygge. Hoppas jag kan hjälpa många andra 19-åringar (och självklart alla andra åldrar:)

Nu behöver jag din hjälp:
I sista kapitlet vill jag kort svara på dina frågor om tjänstegåvor, ledarskap och församlingen. Jag har redan en bunt frågor, men tror att det kan finnas fler "där ute"...
Lägg en kommentar, maila mig, twittra eller skicka ett meddelande på min facebook! Sök på elvelyck så hittar du mig över allt!

Förhoppningsvis kan jag släppa boken innan jul....kul!:)

Tack för hjälpen!!

måndag 13 september 2010

257 dagar kvar...

...till nästa STHLM Marathon!
Som jag redan berättat anmälde jag mig redan samma kväll jag kom hem från mitt första lopp i juni. Ser fram emot att få springa med 20 000 människor på gatorna i vår vackra huvudstad igen! Jag har funnit en träningsform jag njuter av: Självdisciplin, tuffa mål, rejäl utmaning och massor av löpning. Njuter av det, på riktigt!Flera vänner och bekanta har sagt att de ska hänga på nästa gång; men då vill jag bara säga: JALLA!
Av 20 000 platser är 5 367 redan bokade. Det är fler än samma tid förra året, då loppet var fullbokat den 19e november! Så, skynda

Hoppas du vill hänga på den 28e maj nästa år!
Och du: Allt sitter i huvudet! Har du vilja och disciplin kan du absolut träna upp flåset!
Jag skadade mig i USA för en månad sedan och har inte kunnat springa och träna på en månad - så nu ligger vi på samma nivå!;)

Är du på?? Säg till när du är anmäld!!

fredag 10 september 2010

onsdag 8 september 2010

Lita inte blint på Google translate!

Är det inte underbart med Google.com/translate? I love it!
Men efter ett litet experiment för att testa trovärdigheten i översättningen förstår jag att det kan bli tokigt!

Svensk text, översatt från svenska till swahili-thai-franska-yiddish-engelska och tillbaks till svenska. Orginaltext är vår nationalsång. Poetiskt? Njut!

"Du gamla, du fria att de norra bergen.
Du tror att du är nöjd skönhet.
Jag hälsar dig på bästa i världen.
Söndag, din himmel, dina gröna äng din.
Söndag, din himmel, dina gröna äng din.

Din tron, där minnen från bättre dagar när ära ditt namn flög över hela världen.
Jag vet att du är och vad de är.
Ja, jag vill vara, jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill vara, jag vill dö i Norden."

;)

tisdag 7 september 2010

Dubbelt upp!

Alla goda ting är tre....och nu i helgen startar SOS Church sitt 3e möte varje helg! = FEST!
Tidigare har vi haft SOS Youth på fredagskvällar, och vår feta Celebration för hela församlingen på söndagseftermiddagar. Nu är trycket stort, nya människor med nya behov, nya sätt att nå ut, och ny tid att växa: Därför startar vi även upp möten på lördagseftermiddagar nu! Tjooohooo!

Dubbla gudstjänster alltså. Jobbar du varje söndag kan du nu alltså fira med oss och Gud på lördagar. Kunde inte din granne följa med på söndagen så kan han nu följa med på lördagen! Fy vad spännande! Självklart blir det mer jobb för oss i församlingen, men även mer glädje!!
Lördagsmöterna kommer att se lite annorlunda ut: Oftast annan predikant/budskap än söndagen, mer young adults-känsla, ingen barnpassning eller SOS Kids, och ingen tolkning, utan hela mötet (allt!) blir på engelska! Kul!!
Söndagsmöterna fortsätter att vara tvåspråkiga som vanligt, fokus på familjen, fest och glädje!

Så dubbelt upp alltså: Dubbel Gudsnärvaro, dubbelt så många frälsta, dubbelt så många församlingsmedlemmar som får komma i ansvarsfunktion, dubbelt så många budskap = dubbelt så kul!!
Dubbelt så många roliga miner?!;)

Så välkommen nu på lördag! Missa inte premiären av SOS Celebration Saturday! 16.00, Warfvinges väg 26, t-bana Stadshagen!
C you!!

måndag 6 september 2010

Ett träd kan betyda så mycket...

Det är viktigt att hålla romantiken i ett äktenskap vid liv....grabbar!
Ja, oftast är det väl vi män som kan vara lite slappa på just romantik när åren går och vardagen och arbete tränger på. Jag menar; vi är oftast KUNGAR när vi dejtar eller uppvaktar en tjej: Då flödar kreativitet och romantik, och då är det något vi även gärna skryter om i gymmets omklädningsrum. Sen, när fisken är fångad och på kroken, blir vi män snabbt lata och tar vår kvinna för givet. Så får det inte vara!

Låt mig ge några snabba tips, för att avsluta med ett inspirerande exempel.

1. Det är tanken som räknas!
Som man är det lätt att mäta en gåva i pengar, och då man inte har råd med det gnistrande diamanthalsbandet blir det istället ingenting. För kvinnan däremot är det tanken, gesten och romantiken som räknas. Stanna vid vägkanten och plocka lite vilda blommor. Gör dig ansträngningen att skicka ett vykort eller brev hem. Tänk till!2. Vardagsromantik!
En lapp på köksbordet innan du går till jobbet kan rädda hennes dag, en tryckare på köksgolvet, eller ett telefonsamtal hem från jobbet där du inte ville annat än att höra hennes röst. Betyder allt!
3. Lyssna intresserat!
Hon älskar ofta att prata och berätta. Lyssna då intresserat! Skjut in med en fråga, nicka intresserat och följ med. Bli en lyssnare, för henne är det romantik...

I fredags firade jag och Stephanie fem år som gifta. Mitt livs fem bästa år! Fem år kallas träbröllop, och jag behövde inte tänka länge förrän jag visste vad jag skulle hitta på. Ett träsmycke? Nej, för tråkigt. En prydnadssak i trä? Nej, inget behov (hos min inredningsfru!)

Men sedan vi började dejta och for ner till småland med jämna mellanrum har vi sett ett träd längs med vägen. Det trädet har Stephanie kommenterat VARJE gång; hur vackert det är, att det är "vårt" träd, en symbol för vår kärlek osv...Så...med fantastisk hjälp (TACK JMF!) och mycket favör lyckas jag tillslut få ett påskrivet kontrakt i min hand från ägaren att det från och med nu är vårt träd:)
Stephanie både grät och skrattade när hon fick kontraket i fredags kväll, och nästa gång vi åker mot småland behöver vi inte låtsas mer: Då ÄR det vårt träd, och en symbol på vårt äktenskap och kärlek!:)

torsdag 2 september 2010

Vem kommer tro mig?

Har varit med om mer saker denna helg som ligger bakom än vad jag trodde jag skulle göra under ett liv. Vem kommer tro mig när jag berättar allt fantastiskt?
Jag menar: Jag har stora drömmar i livet! Saker jag sträcker mig ut mot, längtar efter, jobbar för, och tror Gud om att det ska ske. Andra saker är lite mer absurda, så man drömmer inte ens om det, eller skrattar mest om en sådan tanke skulle snudda ens sinne.... "Någon gång i livet skulle jag vilja åka motorcykel med Reinhard Bonnke!" Hahaha, yeah right!

Jag trodde nog aldrig ens att jag skulle få träffa Reinhard Bonnke någon gång i mitt liv. Han jobbar stenhårt med sina massiva kampanjer, jag jobbar stenhårt med våra massiva visioner. Ingen har riktigt tid att träffas. Men i helgen besökte han oss alltså....En liten parantes till er som inte är så bevandrade i den kristna världen: Reinhard Bonnke är en 70-årig tysk predikant, som jobbat i Afrika sedan 60-talet. Han är utan att tveka den person i vår 2 000-åriga kyrkohistoria som predikat för flest människor och lett flest människor till tro. Miljontals, och åter miljontals! Han har haft en publik på över 1,5 miljoner vid ett och samma tillfälle! Och det är sällan han samlar färre än några hundratusen i sin publik.... Världens största förkunnare någonsin! Kanske är han till och med den människa i världshistorien som live talat till flest människor?HAN besökte OSS!

Så i lördags tidig morgon körde jag hoj till hans hotell mitt i stan. Dit hade vi kört ytterligare tre hojar, och all utrustning som krävs. Bonnke och två av hans medarbetare mötte upp oss i lobbyn, klädde sig, och hängde sedan på mig för en sex timmar lång tur över vackra vägar. Vem kommer att tro mig?
Vi åkte ner till Nynäshamn, ut till havet. Stannade och tog en kaffe. Skrattade och pratade och njöt av vyn. Några dagar tidigare hade vi blivit varnade för kraftiga regnskurar, men nu brännde solen på under sommarens sista andetag.Vi fortsatte sedan en timme väst-nordväst. Tog färjan över till Mörkö och stannade på en skärgårdskrog där. En meter från vattnet blev vi serverade dovhjort och lax. Underbart gott! Där sitter jag som en lycklig liten pojke och lyssnar till mirakelberättelser, frälsningsunder och skrattar gott åt Bonnkes små anekdoter från sin barndom. Efter fem minuter känns det som jag känt honom hela livet!Sista turen gick från Mörkö till Sparreholms slott som vi hyrt till Bonnke och hans team. Ska man hedra en gammal Gudsman är bara det bästa gott nog!

På söndagen fick jag sedan tolka Bonnke under vårt underbara ettårsfirande. Oj, vad kul det var! Jag fick predika tillsammans med Reinhard Bonnke! Jag lärde mig mer under den timmen än vad jag gjort det senaste året....Efter mötet följde (nästan) hela SOS Styrelse med ut till Sparreholms slott och firade och åt en trerätters middag i 1700-talsmiljö tillsammans med Bonnke och hans team. Vem kommer att tro på mig?
Här fick jag både min historiska-, min teologiska-, min matglada- och min Jesuspassionerade ådra mättad på en och samma gång.Vilken helg! Jag är lycklig! Jag har fått se Jesus göra så mycket mirakler, och jag har fått sitta vid Reinhard Bonnkes fötter och lyssna. Wow!
Men inte en enda gång fick jag med mig kameran... Vem kommer att tro på mig? ;)

onsdag 1 september 2010

Ledig dag...

Har kickat igång två bibelskolor, drivit igenom en FET helg, samt undervisat i två dagar... Nu är jag äntligen ledig! Nu ska jag läsa Bibeln, käka frukost, och sedan lägga mig i soffan och kolla på film... Sayonara!
Published with Blogger-droid v1.5.8