torsdag 27 maj 2010

TV, Familj och Flyg!

Sitter pa vart hotell i Dar el Salaam just nu. Tanker pa en FANTASTISK missionspraktik. Wow!
Ger lite mer rapporter nar jag har mer bilder...

MISSA INTE AVSNITT 2 AV GODS ADVENTURERS IMORGON TORSDAG!! Blir superbra!!!!

Brittish Airways strejkar....vi har blivit ombokade till Quatar, ett av varldens tva femstjarninga flygbolag. Himmelen ler mot ett trott team:)

Saknar min familj FETT mycket nu. Ska busa med barnen dygnet runt nar jag kommer hem!!

Vi hors!

fredag 21 maj 2010

Fest, glädje och frälsning!

Njuter som en kung! Eleverna från SOS Missionsbibelskola, SOS Ledarskola och vår amerikanska klass gör så FETT bra ifrån sig: De har bett med HUNDRATALS till frälsning på gatorna i Same!


På festivalkvällarna ser vi mirakler och genombrott på alla fronter! Jag älskar att vara en onådda folk-missionär!!!

Min högsta dröm går multipelt i uppfyllelse: Att få se unga skandinaver och amerikaner kliva in i Äventyrslivet med den helige Ande, och bli använda till att förmedla frälsning och mirakler till Andra! Allas liv blir förvandlade!

Nästa år kan det vara din tur!! Ansök till SOS Missionsbibelskola!!

Nu är det lunchtime, efter en härlig outreach med mängder av under!



lördag 15 maj 2010

Africa will be saved!

Uttrycket myntades av Reinhard Bonnke för många år sedan, och har sedan följt honom under en explosiv tjänst över flera decennium i Afrika.
Om några få timmar sitter jag och teamet på ett plan för att hjälpa Gud, och Bonnke, med att fullborda den visionen.

Under två veckor blir det färre inlägg på min blogg, men följ gärna festivalen på vår hemsida, www.missionsos.org
Där kommer löpande information och uppdateringar.
Äventyret väntar, äntligen är det festival igen!
Same, Kilimanjaro, Tanzania, Afrika - here we come!!

torsdag 13 maj 2010

TV premiär och afrikahälsning!

Fick precis en bild från Tanzania från vår härliga Ledarskoleklass.
Bara jag tänker på dem blir mitt hjärta varmt och jag känner mig stoltare än den stoltaste pappa. De har bett med människor till frälsning, jobbat praktiskt med scen, ljud och ljus, besökt kyrkor, lagt sina händer på de sjuka, och på alla sätt jobbat på för att vår Signs & Wonders Festival nästa vecka ska bli super!
Tack hjältar

Missa inte urpremiären av God's Adventurers ikväll. Klicka på denna länk klockan 19.00!
Jag är förväntansfull!

onsdag 12 maj 2010

Urpremiär imorgon Torsdag: God's Adventurers!

Jaaaaa! Imorgon torsdag är det ÄNTLIGEN dags, efter 100-tals timmar hårt arbete: Premiärvisningen av God's Adventurers!Klockan 19.00 kommer avsnitt nr 1 läggas ut på www.missionsos.org. Du bör med andra ord sitta som klistrad framför din dataskärm från 18.45 och uppdatera sidan varannan minut så att du inte missar någonting:)
Självklart kommer dock programmen ligga kvar i mediaarkivet på hemsidan i efterhand....

I säsongens första avsnitt är temat EVANGELISATION, och jag intervjuar SOS Missionsbibelskolas outreachhjälte och ledare Pelle Svernedal, och vår flygande reporter Jonatan Kvist prövar sina vingar på stan.

Efter detta kommer vi lägga ut ett nytt program varannan torsdag.



Efter en månads försening kör vi alltså; och inom en mycket snar framtid sänds programmet även på Kanal 10 och för hela Sverige. Datum kommer snart!

Fy vad kul!! Du är en Guds Äventyrare, nu kör vi!!

tisdag 11 maj 2010

Pepptalk inför Tz!

"Det finns dubbelt fler pastorer och predikanter i Storbritannien för dess fredliga, färdigt evangeliserade invånare, än hela antalet Kristi kämpande skaror vid fronten bland 1, 5 miljarder hedningar – och likväl kallar dessa pastorer sig för "Kristi kämpar". Jag undrar just vad änglarna kallar dem för…
Dessa som höjer fältropet –
”Låt oss frälsa vårt eget land först!”, är arvtagare till de ”apostlar” som sade: ”- Jag ber dig, tag emot min ursäkt…”
Kristi kallelse bjuder oss att mätta de hungriga – inte de mätta, att frälsa de förtappade - inte de nackstyva, att kalla syndare – inte hädare. Inte att bygga och inreda bekväma kapell, kyrkor och katedraler i vilka kristna bekännare vaggas till sömns genom lärda avhandlingar, stereotypa böner och konstnärliga musikstycken.
Kallelsen gäller att bygga levande församlingar av själar från dem som var bortkomna från Gud, men ryktes från djävulens klor, som blivit vunna för Kristus och fostras för Jesus, och göra dem i sin tur till en oövervinnelig här.


Detta kan endast åstadkommas genom en brinnande, okonventionell, ohämmad Helig Andes-religion, där varken kyrkan eller staten, människor eller traditioner förkunnas eller tillbes, utan allenast Kristus och Honom som korsfäst.
Vi är kallade att bekänna Kristus, inte med konstiga kragar, kostymer, krucifix eller guldkors på kedjor, inte heller med kyrktorn och dyrbara antependier, utan med hänsynslösa offer och hjältemod i främsta linjen för Kristus.


I närkampen med djävulen räcker det inte med små nätta bibelutläggningar; Det är som att skjuta lejon med ärtbössa. Här behövs någon som släpper till sig själv odelat och med all sin kraft utdelar slag till höger och vänster i förlitande på den Helige Ande. Det är våra erfarenheter, inte våra predikningar, som gör intryck på djävulen och bringar världen ur fattningen. För Kristi budskap tillåter inte någon diskussion, utan total kapitulation för Honom. Den behövliga utbildningen fås inte i skolor, men ute i striden. Det är det brinnande, frigjorda hjärtat, inte det fullproppade huvudet, som övervinner djävulen.
Förlorad ryktbarhet är det bästa kompetensbeviset för en Kristi tjänare.

Jag är nu mer än någonsin övertygad om att ingen annan gräns bör dragas än den som Herren själv har angivit när Han sade
”intill jordens ända” och ”för allt skapat”.

Jag har svårt att förstå hur Han värdigas använda sådana krakar som vi är för detta uppdrag, men Han vill naturligtvis hellre ha tro och dårskap än begåvning och kultur. Gud vill ha hjärtat, sedan kan vilken kålrot som helst duga till huvud… Blir vi bara tillräckligt tomma, fyller Han oss med sin Helige Ande.
Den Helige Andes eldsdop kan förvandla lata, släta, veka kristna till brinnande, levande själar som blir hjältar för Kristus och som går fram i striden, kämpar, dör, men som inte kan tåla:
”På stället marsch.”

Låt oss löpa framåt. Om vi faller, låt oss falla i Jesu armar!"
- C. T. Studd
Missionär i Afrika mellan 1912-1931

TACK C. T. Studd! Nu kör vi!

måndag 10 maj 2010

Måndagslista inför veckan:

- Undervisa Kyrkohistoria

- Lansera TV-programmet God's Adventurers!

- Springa tre gånger, varav en av gångerna ett fett långpass på 30 km!

- Gå på näst sista lektionen i min retorikkurs.

- Vittna för mina nya vänner Addis och hans bror i Alby.

- Ta min fru på en storslagen dejt....

- Planera skolavslutning för Bibelskolan och Ledarskolan.

- Läsa igenom nya ansökningar till nästa års skola!

- Packa

- FLYGA TILL TANZANIA och SIGNS & WONDERS FESTIVAL!

fredag 7 maj 2010

Morgondagens Ledare efterlyses!

Igår lämnade årets Ledarskolelever svensk mark och flög ner till Tanzania. I nio dagar ska de arbeta, svettas, be med människor till frälsning, döpa och jobba med förberedelser inför vår stora festival i Same. Jag är sååååå stolt över dem!

Om nio dagar kommer resten av teamet
från Sverige, Norge, Tyskland, Finland, USA, Etiopien, Schweiz, Peru, Libanon och Brasilien ner! Det inkluderar undertecknad och vår Bibelskoleklass både från USA och Stockholm!

Jag har sagt det förr: Ledarskolan har blivit en succé!
Mitt i den mest turbulenta och manglande tid vi upplevt i Mission SOS manar Anden på att vi ska starta ännu en utbildning parallellt med Bibelskolan.
Efter många timmars bön, förberedande och planerande tog vi ett steg i tro fullt ut och satte igång med Ledarskolan. Resultatet blev över ALL förväntan!

Om bara fyra veckor utexaminerar vi pionjärklassen och hjältarna från detta år. De har under året ställt de mest genomtänkta frågor, varit hungriga, vuxit i ansvar, vuxit som människor, fått ny ovärderlig kunskap, praktisk träning, och fått lära sig vägen att vandra som en Ledare. De har blivit mina nära vänner och de har bevisats i pålitlighet!
De är en generation nya Ledare som kommer vara med att vända på Sverige och nå de onådda folken! De kommer vara Ledare värda att följa och själva sätta standard och exempel på sunt liv med genombrottskraft.

Kanske ska även du tillhöra denna framtid?

Nu efterlyser jag morgondagens Ledare. Är det du?
Sista ansökningsdatum för nästa års klass ligger bara en dryg månad bort. Många ansökningar ligger redan på mitt skrivbord, men jag tror inte alla finns här: Din saknas nämligen!

Kanske är det dig vi kan skicka iväg för att förbereda festivaler och jobba med församlingsplantering och pionjärmission om ett år? Kanske är det då du som är 100 % förberedd och stark? Kanske ska ditt liv ta ett nytt avstamp nästa läsår?

Välkommen att ansöka!

onsdag 5 maj 2010

Vishet!

Lycklig är den människa som finner visheten,
den människa som får förstånd.
Ty det är bättre att få vishet än silver,
den vinst den ger är bättre än guld.
Den är dyrbarare än pärlor.
Allt härligt du äger går ej upp mot den.
Långt liv bär den i sin högra hand,
i sin vänstra rikedom och ära.
Vishetens vägar är ljuvliga,
alla dess stigar är trygga.

- Ordspråksboken

måndag 3 maj 2010

Helgen i text & bild

Idag har jag avslutat undervisningen om Sällskap, Äktenskap och Familjeliv på Bibelskolan. Stephanie klev in den sista lektionen och tog med sig klassens tjejer för lite "girls only". Själv stannade jag med grabbarna och svarade på alla möjliga frågor.
Mötet igår var super! En av höjdpunkterna var när vi välkomnade sex nya medlemmar; håll i dig nu: En irakier, två senegaleser, en norrman, en finne och en upplänning! We are indeed building an international Church!:)
Det var kul att predika enkelt för min familj! Summan av budskapet: Isolera dig inte under sommaren - NJUT av glass OCH Guds Rikes-MIRAKLER! Kul!

Jag älskar min stora familj - min församling!
Och jag älskar min lilla församling;) - min familj! Kolla in bilden på Denzel Stephanie fixade igår! Tjao!

lördag 1 maj 2010

SOS Church på söndag: SOMMAR!

Imorgon är det söndag igen. Veckans peak. Pricken över i:et. Grädden på moset. Liljan bland törnen. Den lediga parkeringsfickan vid snabbköpets entré. Ja, liknelserna kan bli många, men sammanfattas i: I LOVE SUNDAYS!

Jag har den enorma glädjen och stora privilegiet att få predika imorgon i min egen familj: SOS Church Stockholm!
Så var egentligen inte schemat, men tidigare i veckan fick jag förfrågan, och då helgen var fri från resor, så jublade ett JA ur mig! Det finns ingen kyrka på hela jorden jag hellre predikar i än SOS Church!
Även temat var satt. Det var en spännande utmaning: Att inte bara predika det "jag känner för", utan få ett givet tema och utifrån det bygga ett möte. Så vill du veta vad Bibeln säger om SOMMAR, och få otroligt praktiska tips inför sommaren 2010 - kom imorgon 16.00, Stadshagen, STHLM!Budskapet är nu klart, barnen sover - nu ska jag strax ropa in Stephanie som fixar i vår lilla trädgård, ta av mig barfota och njuta av Gudfadern II i soffan!

C U tomorrow!