torsdag 29 oktober 2009

Shocking truth!

Rektorn har mycket att lära!

När jag kom till mitt första år som bibelskolelev så tyckte jag att jag hade bra koll. Jag hade då varit en kristen i fem år och läst MYCKET Bibel, böcker och älskade att be. Jag trodde att det skulle bli "ett bra år" för mig, där mitt kristna liv skulle bli mer strukturerat och starkt. Jag fick rätt - men det var bara en LITEN del av vad som hände....

Efter bara några veckor på Bibelskolan insåg jag en sak: JAG KAN JU INGENTING!
Jag som trodde jag hade koll, hade i själva verket en otroligt begränsad kunskapsnivå.
Jag vet inte hur du skulle reagerat när du kom till den insikten, men JAG NJÖT!

Jag började njuta som en kung av att lära mig mer om Bibelns värld, om Gud, teologi, om Jesus varje dag! Jag satt på yttersta stolskanten med öppen mun och sög in ny kunskap! Nya dörrar öppnades upp där jag fick kika in i enorma "salar" med ny kunskap, och snudda vid bråddjup av uppenbarelse. Jag njöt!

Efter bibelskoleåret insåg jag att jag visste mindre när jag slutade än när jag började. Jag var hungrig på mer!

Idag ÄLSKAR jag att sitta och lyssna på duktiga Bibellärare med mer kunskap än mig. Jag vill lära mig!

Jag NJUTER av att öppna Bibeln varje morgon och läsa texten på nytt. Jag har bara "sett" en bråkdel ännu!

Jag TRIVS som fisken i vattnet när jag får undervisa andra - jag lär mig lika mycket själv!

Mitt HJÄRTA klappar hårt under varje festival vi har - Jesus lär oss MER!

Idag är jag rektor på vår bibelskola och pastor i SOS Church med utbildning som huvudansvar. Trots mitt ämbete, eller kanske på grund av, vill jag vara församlingens och organisationens mest läraktiga medlem! Jag vill vara barnsligt lycklig varje dag, för att det finns mer att lära!
Jag vill inte bli tillrättalagd med en massa färdigpaketerade svar på alla frågor, utan titta frågeställaren i ögonen och fråga: Vad tror du?? Jag vill lära mig genom att undervisa!

Jesus hjälp mig att vara som min dotter! Hjälp mig att alltid vara hungrig efter mer!!
Njut av idag! Lär dig något nytt!

tisdag 27 oktober 2009

Mission SOS - för de onådda folkens skull!

Sitter på familjen Almqvists kontor i Pittsburgh och njuter. Peter och Martina är hjältar och legender i Mission SOS, och de är exempel för alla oss andra över hela jorden som jobbar i vår organisation.
Det är härligt att jobba nära dem i deras vardag - och jag inser en sak som varit SÅ LÄTT att glömma det sista halvåret: Mission SOS är stort! Större än min lägenhet i Vårby, större än högen som växer på mitt skrivbord, större än bibelskolan vi driver i Sverige, och större än församlingen som växer i STHLM!Mission SOS innefattar alla missionärer i Etiopien! Alla nyfrälsta i Thailand! Vår bibelskola i Bulgarien! Kontoret i Norge! Festivalerna bland de onådda folken! Partnerförsamlingarna i USA! Alla hundratals församlingsplanteringar över hela jorden! SOS Church i STHLM! Och alla, alla, alla andra områden, människor, platser och städer Jesus sätter sitt avtryck genom organisationen!Tack gode Gud för att du talat om de onådda till oss! Tack för att Du gett oss festivalerna som ett verktyg att nå in och göra skillnad på onådda platser! Tack för att Du sänder medarbetare till oss varje år; människor med nya styrkor, talanger, personligheter och gåvor. Tack för att vi får jobba som en organisation; en FAMILJ, en kropp och ett folk för att nå visionens mål: Tills den sista folkgruppen fått höra!
Jag hedrar er alla: Alla medarbetare i Mission SOS i Indien, Thailand, Sverige, USA, Etiopien, Bulgarien och Norge: Ni är hjältar!! Ert bidrag bidrar till helheten! Ert svett är dyrbara droppar i Guds ögon! Era uppoffringar betyder att ett folk till får höra! Er inställning, positivism, och passion eldar upp mig!
Tack för att ni gett ert liv, för de onådda folkens skull! I LOVE YOU!

måndag 26 oktober 2009

Hälsning till min fru...

Sitter och jobbar inför Dag 1 med undervisning i morgon på MCM Ministry School här i Pittsburgh. Hinner därför inte blogga....:) Men en liten hälsning till min underbara fru hinner jag med.

En kortfilm till dig Stephanie. Du & jag!

söndag 25 oktober 2009

Back in America!

Hej kära bloggläsare! Kul att du spenderar lite tid här med mig!
Jag sitter nu på en hotellsäng, helt utpumpad efter att ha flugit till Pittsburgh, åkt bil därifrån till Gettysburg, för att sedan predika i Freedom Valley Worship Center fyra gånger på 19 timmar. Utpumpad men lycklig! Utpumpad men belåten!Ja, trots jetlag och predikningar, förbön och samtal med en massa människor, så är känslan bara lycka! Lycka över att få tjäna Gud och betjäna människor. Lycka över att få vara mitt i Guds vilja, tjäna Mission SOS, nå de onådda folken, undervisa Guds Ord, bygga församling i STHLM och befrukta församlingar i hela världen med det Gud gett mig. Det är en otroligt tillfredställande känsla. Love u God!!!

Nu ska jag lägga mig på sängen med en laptop på magen och somna till en bra film:) Sedan ska jag drömma om de två veckorna jag ska spendera i Pittsburgh med nya elever och undervisning om Blodsförbundet! Jag ska drömma om världens snyggaste fru, och två underbara barn i Sverige. Jag ska drömma om nya visioner och mirakler på gatorna i Stockholm. Jag ska drömma om nya onådda folk! Love u God!

Sov gott!

torsdag 22 oktober 2009

Bedrövligt beslut...

Idag hände något historiskt. Tyvärr allt annat än positivt; utan snarare pinsamt, absurt och snedvridet. Kyrkomötet i Svenska kyrkan beslutade, med en stor majoritet, att öppna för att viga par av samma kön.
Vad betyder detta? Att "kärleksbudskapet" äntligen vunnit mark och "fundamentalistiska" kvarlevor i den kristna tron äntligen utrotats? ABSOLUT INTE!
Kärleksbudskapet handlar om att Gud dog för våra synder i Jesu kropp, för att vi alla hade syndat och behövde hjälp! Fundamentalism handlar om något grundläggande...

Vad Svenska kyrkan (och tyvärr fler samfund med dem!) gjort, är historielöst, populistiskt, avskärmande och högmodigt.
Historielöst: Man ignorerar en kristen 2 000-årig historia och tradition.
Populistiskt: Man flirtar med "rätt" politiska vindar i samhället. Vilket beslut tar man imorgon när det blåser på något annat område?
Avskärmande: Ingen kommer att vilja samarbeta med Svenska Kyrkan internationellt - vem kommer att ta dem på allvar efter ett sådant beslut?
Högmodigt: Man väljer att tolka Bibelns budskap tvärtemot vad hundratusentals teologer och bibellärare gjort i 2 000år! "Vi vet bättre!"

Det finns dock något positivt i allt det här: Ju mörkare det blir, desto klarare kommer ljuset att skina!!
Be för vårt land! Be att världens ljus, Jesus, kungars kung, kärleken personifierad, Vägen, Sanningen och Livet ska regera Sverige igen!

tisdag 20 oktober 2009

Sverige vid vägval

I förra veckans SIFO-mätning hur svenska folket skulle rösta om vi hade riksdagsval idag får Sverigedemokraterna 4,7 % av rösterna; mer än både C och Kd!
För det första: Statistik är statistik och inte resultat! För det andra: Det är inte val förrän september nästa år...

Att Sverigedemokraterna över huvud taget diskuteras i samband med ett politiskt val är allvarligt! Varför då? Jo, det visar att vi inte har längre till 30-talets politik än ett år: Framåt i tiden!Men har inte Sverigedemokraterna släppt sina rasistiska influenser? Har de inte gjort upp med sin historia?
Visst säger de att de har gjort det; men tre saker talar helt emot det påståendet:

1. På deras partistämma i helgen är retoriken från partistyrelsen någorlunda tillputsad, men i de enskilda inläggen svämmar det över med rasistiska påhopp åt både höger och vänster. Kolla upp det själv!

2. Om du lyssnar till partiledare Jimmy Åkesson i tal, allra helst när han får direkta frågor, så har han pålästa, väl genomtänkta (det betyder inte att de är bra eller att han har rätt -men det är genomtänkt!) och engagerade svar - så länge det handlar om invandringspolitik! Så fort det handlar om något annat flackar han med blicken och ger ett osäkert intryck. Sedan när handlar politik bara om invandring?
3. Partiet är ett rent missnöjesparti: Behåll välfärden! Men sänk skatterna! Hurdå? Jo, i detta missnöjesparti är svaret på allt ont: Invandringen! Lösningen på ALLA problem: Stäng gränserna!
Jag har blivit mörkrädd för mindre...
Låt dig inte luras av de "kristna kärnvärderingarna". Låt dig inte luras av så kallad "familjepolitik" (i avsaknad av sådan i alla andra partier!) Man flirtar bara med populism...
Den dagen ett främlingsfientligt parti sitter i vår riksdag skäms jag! Då skäms jag för mitt folks åsikter, mitt lands val och för en politisk blåögdhet...
Måtte jag slippa skämmas nästa höst!

Hur kan vi förhindra det? Älskar du Sverige? Vill du vårt lands bästa? BRA: SITT DÅ INTE HEMMA: BESTÄM DIG FÖR ATT RÖSTA! Inte på, så kallade, demokrater...

söndag 18 oktober 2009

Slappnar av med många dimensioner...

Vilar en stund mellan mina två möten idag. När jag är ensam slappnar jag bäst av till bra musik, att lyssna på en engagerad människa, läsa en bra bok, eller utmana min intellektuella kapacitet med komplicerad matematik.

Tittade precis på denna video - njuter! Vidgar vyer och eggar fantasin.... Hur blir det i himlen? Hur många dimensioner kommer vi kunna "se" (förstå!) då??!
Orkar du titta på hela videon?

lördag 17 oktober 2009

På plats i Norge

Njuter livet i Norge. Igårkväll predikade jag på ett ungdomsmöte i Betania. Det är inte första gången jag var där, och det är så kul att se hur ungdomsarbetet vuxit sig starkare och större under de två år jag fått hälsa på. Ungdomspastor Hans Martin och alla medarbetare gör ett kanonjobb! Way to go!!

I morgon har jag två möten i samma kyrka. Ska predika om Onådda folk på det första, och om Smörjelse på det andra. Ska bli spännande...:)

Har precis kommit tillbaka från en joggingtur med Mission SOS norgechef Ari. En lätt och avslappnad tur på fem kilometer under en norsk stjärnhimmel. Kan livet bli bättre?

Är du i STHLM i morgon får du inte missa SOS Church möte vid 16.00! Vår pastor Johannes Amritzer ska predika om Den Övernaturliga Församlingen! Önskar att jag var där!!!

Nu ska jag slappa med en DVD och en fruktskål någon ställt in i lägenheten jag bor.
Ska jag se Slumdog Millionaire för andra gången eller Patrioten för femte? Vi får se...
Ha det bäst!

fredag 16 oktober 2009

Man blir bara glad...

...av att komma till bibelskolan idag på morgonen och möta hela skolans smålänning som i vår korta pratstund säger: "Det var lite röset idag, men ändå lillgött på nått sätt."

...av att få fortsätta en underbar undervisning om vårt förbund med Gud idag!

...av privilegiet att få flyga till Norge i eftermiddag för att betjäna en församling där och predika Guds Ord!

...av att få vara lyckligt gift med världens snyggaste, bästa, vackraste, finaste Stephanie!

torsdag 15 oktober 2009

Bibel och jeans...

Idag trillade poletten ner... Idag såg jag på många av eleverna hur UPPENBARELSEN om Blodsförbundet drabbade dem! Det var underbart.... Guds Ord sätter människor fria! Undervisning om vad Bibeln lär och säger är det viktigaste en människa kan lyssna på.
Årtusenden av visdom ligger nervävt i väntan på att en modern människa ska börja leva efter dess principer och bli VÄLSIGNAD!

Mänsklig visdom kan vara fantastisk och upplyftande. Tänk bara på alla antikens giganter: Aristoteles, Platon, Archimedes (Ja, han höll på med mer saker än bara matte!) och alla andra - det är spännande att studera.
Mänsklig visdom kan få dig att grubbla mer. Bibeln sätter fri!

Skillnaden är dock milsvidd mellan Aristoteles och Bibeln, då visdomen i den senare inte är baserad på en människas strävan efter att förstå Gud; utan Guds Ord för att nå människan! Det gör Bibeln inte bara fantastisk och upplyftande, utan LIVSFÖRVANDLANDE, LIVSVIKTIG och totalt REVOLUTIONERANDE för varje människa på jorden.
Läs och se skillnaden!

I morgon fortsätter jag med dag tre om Blodsförbundet. Jag njuter minst lika mycket som alla elever...:)

Sedan flyger jag till Kristiansand igen för att i Betania tala på tre möten i helgen. Ser verkligen fram emot det! Har många UNDERBARA vänner i den Norska staden; Kennet, Hans-Martin, Ari, Terje, Aslak, Morten och alla andra. Ska bli kjämpe göy att komma dit!

Nu ska jag rusa från kontoret till t-banan. Har blivit inbjuden till en After Work hos mina favoritdesigners av jeans: Det svenska jeansmärket PACE. Jeans och PACE är värda ett helt eget blogginlägg inom en snar framtid (ja, jeansnörderiet sitter djupt i mig...) men jag vill hinna rekommendera alla att klämma lite på ett par PACE-jeans nästa gång du ska köpa byxor, och jämför kvalitén, strukturen och designen med till exempel ett par Lewis.... Sverige KAN jeans!!
Ska bli kul att hänga en stund med gänget på PACE....de kan behöva möta en pastor ikväll;)
Ha det gott!

tisdag 13 oktober 2009

Hur jag känner mig...

Lycklig! Glad! Tillfredsställd! Förväntansfull! Skrattandes! Uppåt!
I morgon börjar jag undervisa Blodsförbundet på bibelskolan....aaaaahhh! Tjooohoooo! YEEEEEEESS!!!

lördag 10 oktober 2009

Marathon V - Problem och lösningar.

Var precis inne på Stockholm Marathons offeciella hemsida. I måndags var det 9 224 löpare anmälda, av de 18 500 de accepterar. Har du lätt att se siffror så inser du att det är, så när som på en anmälan, precis halvfullt!
Det jobbiga: Jag har inte anmält mig än!! Aaaahh!

Förhoppningsvis så kommer möjligheten i slutet av denna månad, och då bör det finns platser kvar...

Har dock haft lite problem i mina förberedelser. För tre veckor sedan började jag känna av smärta i mitt högra knä efter en milsrunda. Smärtan satt i i några dagar, och jag tog ett uppehåll i träningen på en vecka. För två veckor sedan då jag sprang igen så kom smärtan tillbaks, mer intensivt denna gång; och den har hållit i längre... Jag har nu inte sprungit på TVÅ(!) veckor! Kommer att pröva en 7 km-runda i småland om en stund....

Några dagar efter min runda för två veckor sedan gick jag till LöplabbetKungsgatan. Vilken service och vilka proffs! Efter en halvtimmes utredning och tester så plockade de fram två par skor, av vilka jag blev förälskad i det ena paret. Idag ska jag alltså inviga mina nya japanska Saucony ProGrid Omni 8!
De är sjukt sköna, håller cirka 200 löpmil, och väger bara 334 g. En lycka att trä dem på fötterna!
Mina nya Saucony!

Hoppas min vila och nya, bättre balanserade skor, kan vara en lösning på smärtan. Rapporter kommer!

tisdag 6 oktober 2009

Ledarskolan - en himmelsk succé!

Jag slutar inte fascineras varje gång jag får spendera tid med våra Ledarskolelever... En idé jag och Johannes Amritzer talades vid om för två år sedan; och då i första stadiet handlade om en månads intensivutbildning under sommaren; fick sedan mogna fram och verkligen födas i Anden! Resultatet blev ett tydligt tilltal både Johannes och jag upplevde runt jul förra året, och då gick det undan!

En utbildning föddes i slutet på augusti; nervöst, spänt, men förväntansfullt!

Som sagt: Resultatet fascinerar, förbluffar och förundrar varje dag! Den helige Andes närvaro är så påtaglig och konkret! Gemenskapen och undervisningen når nya djup, nya höjder och nya dimensioner varje dag! JAG NJUTER SOM EN KUNG!

I skrivandets stund har vi elva underbara elever på SOS Ledarskola. När vi slår oss ner runt ett stort bord och högläser ur en bok, samtalar runt den, ställer frågor och kommenterar leds vi in på helt otroligt viktiga och intressanta samtal. Anden leder.Eller när Johannes tagit med sig eleverna till ett café, och över en kopp kaffe talat ledarskap, bett, eller bara samtalat över givna ämnen då är Anden där.
Själv har jag aldrig tidigare varit så lycklig över en skola, och känt ett sånt tryck från Anden...

Vi tar med eleverna på Outreach, studiebesök och tränar med dem. Vi är mentorer, vänner, lärare och ledare till dem. Jag känner en sån djup kärlek och respekt för våra elever. Vi vill tvätta deras fötter varje dag!! WE LOVE YOU!
Jag vet att SOS Ledarskola har kapacitet och möjlighet att bli hur stor som helst! Jag känner inte till någon annan utbildning som motsvarar eller liknar vår - i det lägger jag inget som helst skryt eller jämförande - jag vet bara inget annat som är likt.
Men bara för att skolan har kapacitet att bli omtalad, efterfrågad och stor så kommer den troligtvis inte bli det. Nej....

Idag finns en perfekt balans och närhet till eleverna. Vi vill inte ha en större klass! Vi vill kunna bygga med samma närhet och gemenskap år efter år, och se elever utexamineras varje sommar; elever som inte bara fått ett härligt år med kunskap, utan elever som fått vara nära, lära av exempel, coachas, ställa alla frågor, leva ut ledarskap på ett kreativt sätt, och mogna till unga starka ledare i Guds rike!
Därför har vi bestämt oss för att begränsa storleken på klassen till nästa år. Tolv, kanske max femton elever kommer att accepteras.

Först till kvarn får inte mala! Utan den som Anden kallar, den som är ambitiös, den som bär på ett ledarkall, och den som vill tränas i en kreativ miljö.

Än är inte alla deadline satta, och all struktur klar. Men troligtvis kommer sista ansökningsdatum infalla någon gång runt början/mitten av juni, och därefter, beroende på hur många som sökt, en ansökningsprocess ta vid.

Känner du en längtan och driv att vara med nästa år? Hör av dig med frågor, eller ansök redan nu via www.sosmissionsbibelskola.com Klicka på Ledarskolans flik...

PS: Bibelskolan kommer aldrig få en limit - don't worry! Vi har kapacitet att ta emot hundratals elever - ser fram emot att lära känna dig där till att börja med...kanske redan nästa år!

fredag 2 oktober 2009

Simplify things!

Varför krångla till saker och ting?
Skrattade gott när jag såg denna video:) Njut!

torsdag 1 oktober 2009

Överflöd och avslöjanden!

Aaaa! Vet inte vad som händer, men jag och Stephanie har blivit så grandiost välsignade de senaste veckorna! Otroligt välbehövligt, och efter några korta trosfyllda böner till Gud, så har pengar och annan typ av välsignelse rullat in i våra liv... Tack Jesus!!!

Har haft några underbara dagar med ledarskolan denna vecka. Dels så har vi samtalat om deras missionspraktik: De ska, helt på egen hand, planera och genomföra en SOS Festival i Nepal i april!! De är så exalterade!! Johannes Amritzer kommer att flyga in under festivalveckan för att predika; allt annat sköter våra elva ledarskolelever. Vill du med till Nepal på teamresa i april? Anmäl dig då snart via vår hemsida...
Vackra Nepal...

Övrig tid har vi använt för att läsa boken A Tale of Three Kings tillsammans. Läst en kapitel i taget och sedan samtalat runt texten. Det har blivit nödvändiga, intressanta, djupa, roliga, ödmjukande och lärorika samtal. Jag NJUTER!

I onsdags avslöjade vi även för Bibelskolan vart de far på missionspraktik; håll i er nu: I maj åker vi till TANZANIA tillsammans!!! Tjooohoooo! Jag längtar redan nu!! Vi ska ha en onådda folk festival i Same-regionen i nordöstra Tanzania. Följ med!! Anmäl dig snart på vår hemsida...
Serengeti i Tanzania...

I morgon har jag och familjen ledig dag. Ska bli så skönt.... Ska försöka hinna med lite hemsnickeri och renovering...
Lördagen viger jag åt förberedelser till söndagens möte och predikan. Ser fram emot mötet med enorm förväntan!! Efter att ha predikat i hela Skandinavien den senaste månaden kommer jag njuta av att få predika hemma...
Hoppas vi ses!!!